Вхід | Реєстрація

Ватажок бойовиків Стрєлков видав "указ" і попросив Росію ввести війська в Україну

Ватажок бойовиків Стрєлков видав "указ" і попросив Росію ввести війська в Україну

Співробітник Головного розвідувального управління Міноборони Росії Ігор Гіркін, відомий під псевдонімом Стрєлок, проголосив себе верховним головнокомандувачем "Донецької народної республіки" (ДНР) і видав перший "указ", в якому, зокрема, звернувся до Росії за військовою допомогою.

Про це повідомляє сайт Новини Донбасу, посилаючись на поширений у Слов'янську і Краматорську у вигляді листівок "указ" Гіркіна.

"У зв'язку з проголошенням незалежності Донецької народної республіки (ДНР) і з метою захисту її населення від зовнішньої агресії, ухвалюю: перепідпорядкувати мені як верховному головнокомандувачеві ДНР всі постійно дислоковані на території республіки військові формування, органи безпеки, міліції, митниці, прикордонної служби, прокуратури, а також інші воєнізовані структури. Командирам відтепер виконувати тільки мої накази і розпорядження", - цитує видання указ.

У другому пункті указу йдеться про запровадження на території "ДНР" режиму контртерористичної операції (КТО), в рамках якої всі українські захисники, зокрема бійці Національної гвардії, "підлягають затриманню, а в разі збройного опору – знищуються на місці".

Також в указі Гіркін звернувся до правоохоронних органів "ДНР" з вимогою "забезпечити кримінальне переслідування" представників чинної влади України, двох кандидатів у президенти, а також кількох громадян США: І.Коломойського, П.Наливайченка, А.Парубія, А.Авакова, Ю.Тимошенко, О.Турчинова, А.Яценюка, О.Ляшка, А.Артеменка, Дж.Бреннана, В.Нуланд, Дж.Псакі.

В "указі" наголошується, що всі солдати і офіцери Збройних сил, Внутрішніх військ, СБУ, МВС та інших силових структур України з цього часу вважаються такими, що незаконно перебувають на території "ДНР". Гіркін хоче, щоб вони присягнули на вірність вигаданій республіці або покинули територію Донбасу.

В останньому пункті "указу" Гіркін, "враховуючи надзвичайний характер ситуації в країні", звернувся до Російської Федерації "з проханням про надання ДНР військової допомоги".

Водночас на сторінці у Twitter видання "Донецькі новини" з'явилася інформація про оголошення   війни Україні "Донецькою народною республікою". Видання посилалося на указ Стрєлкова.

Проте співголова "уряду" самопроголошеної республіки Мирослав Руденко телефоном спростував виданню Hubs оголошення війни Україні, назвавши повідомлення "інформаційним вкиданням".

"Ігор Стрєлков дійсно головнокомандувач "ДНР". Але такі питання, як оголошення війни, нами не обговорювалися", - сказав Руденко.

Як повідомляли раніше ЗМІ, у "Донецькій народній республіці" стався переворот. Колишні лідери самопроголошеної "Донецької народної республіки" були фактично відсторонені Сергієм Здрилюком, який називає себе "правою рукою" командувача бойовиками на Донбасі Гіркіна.


Автор: «ТСН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2014, 18:47 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації