Вхід | Реєстрація

Рятувальники у дитячому таборі провели масштабний пізнавально-профілактичний захід

Рятувальники у дитячому таборі провели масштабний пізнавально-профілактичний захід

Тематичні конкурси, вікторини, змагання на спритність, влучність та кмітливість 11 червня організували співробітники Гадяцького районного відділу Управління ДСНС України у Полтавській області для дітей, які відпочивають у дитячому оздоровчому таборі «Горизонт».

Поява рятувальників та спецтехніки на території дитячого табору відразу ж викликала велику зацікавленість у відпочиваючих. На початку заходу, коли діти зібрались на галявині, рятувальники провели тематичну вікторину на знання правил безпеки життєдіяльності. Хлопці та дівчата із задоволенням продемонстрували свої знання з правил безпеки, запевнивши що дотримуються їх у повсякденному житті. До речі, діти, які відпочивають у дитячому таборі вже не вперше зустрічаються із вогнеборцями, адже рятувальники впродовж навчального року відвідують усі навчальні заклади району, роз’яснюють правила пожежної безпеки, а у літній період відвідують дітлахів на кожній табірній зміні. Кожна зустріч із співробітниками Служби порятунку «101» для дітей не лише яскраве свято, але й привід пригадати правила та поради, дотримання яких дозволить уникнути біди.

Після вікторини, рятувальники продемонстрували присутнім пожежно-технічне обладнання, яке є на озброєнні підрозділу Управління ДСНС. Вогнеборці розповіли дітям про наслідки пустощів із вогнем та нехтування елементарних правил пожежної безпеки. Аби діти усвідомили, що вогонь може бути небезпечним, рятувальники продемонстрували ліквідацію умовної пожежі. Також, присутні, під пильним наглядом вогнеборців, мали змогу самостійно погасити загоряння за допомогою спецтехніки та вогнегасників.

Дуже важливо, щоб діти вміли правильно поводитися у випадку виникнення пожежі, а тому співробітники Служби порятунку «101» нагадали правила поведінки під час різних надзвичайних подій.

Наостанок заходу адміністрація табору подякувала рятувальникам за цікаве та змістовне дозвілля, а деякі діти виявили бажання у майбутньому стати справжніми вогнеборцями, щоб допомагати людям, які опинилися у біді.


Автор: У ДСНС України у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2014, 12:37 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації