Вхід | Реєстрація

Поки герої Майдану шукають гроші на лікування, хтось збирає на їхньому горі мільйони

Поки герої Майдану шукають гроші на лікування, хтось збирає на їхньому горі мільйони

Із майже трьох сотень поранених на Майдані тільки десятеро поїхали лікуватися в Ізраїль, але майже половина повернулась ні з чим, бо гроші на їхнє лікування осіли десь у кишенях чиновників.

Як йдеться в сюжеті програми каналу "1+1" "Гроші", 2 лютого снайперська куля поцілила Сергію в ногу. Українські лікарі не змогли витягти її рештки і тоді коштами благочинних внесків майданівці вирішили відправити Сергія за кордон.

Але хтось вирішив добряче заробити на його горі і хлопець після 2 тижнів перебування в ізраїльській клініці повернувся в Україну не прооперованим. Тепер він сам збирає гроші на своє лікування.

Як з'ясувалося, гроші на лікування поранених на Майдані збирала помічниця депутата-регіонала Наталя Попова. Тоді вона винайняла рекламну агенцію, яка мала зробити сльозогінний ролик про поранених на Майдані. Ролики переводилися різними мовами, а гроші до фонду Попової стікалися з усього світу.

На зібрані мільйони, поранених досі невизначеними снайперами, таки відправили в Ізраїль. Та після прильоту на чужину хлопці зрозуміли, вони там нікому не потрібні і на їхнє лікування немає коштів. З десятьох постраждалих прооперували тільки трьох, як були з важкими пораненнями, а інших не лікували взагалі.

Водночас, Наталя Попова переводить стрілки і в усьому звинувачує приймаючу сторону, мовляв в Ізраїлі їх обдурили. За її словами постраждалих там спочатку пообіцяли взагалі лікувати власним коштом. Однак, коли хлопці прилетіли - у лікуванні їм відмовили.

Сам же Сергій стверджує, що тільки на його лікування в Ізраїлі було витрачено 17 тисяч доларів, а за його даними, благодійники перерахували близько 60 тисяч. Де решта грошей зараз - не зрозуміло.

На наполегливу вимогу програми "Гроші" рахунки журналістам таки показали - дивні виписки без жодної печатки чи підпису. Але незважаючи на міжнародний скандал, досі ніхто в очі не бачив відмови ізраїльських клінік.

Крім того, ізраїльські лікарі зізнаються, що героїв Майдану мали лікувати за завищеними цінами - тільки на лікування двох постраждалих було перераховано аж 2 мільйони 220 тисяч гривень.


Автор: «ТСН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 червня 2014, 13:35 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації