Вхід | Реєстрація

Віктор Андрущенко: «З боржниками ми не дружимо»

Від редакції: Найпопулярнішими у списку нарікань на обслуговування крім медичних працівників, держслужбовців, правоохоронців додалися і комунальники. Сьогодні їх не критикує хіба що той, кому все одно, як він живе і за що сплачує кошти. Нам в редакцію часто надходять листи з проханням допомогти у вирішенні проблем комунального характеру. Нашими співрозмовниками у рубриці «Актуальне інтерв’ю» були керівники комунальних підприємств «Гадячтеплоенерго», ВУЖКГ, «Комунсервіс», ВАТ «Гадячгаз». Сьогодні нашим гостем є начальник КП «Гадячжитло» Віктор Васильович Андрущенко.

«Велика проблема, як і для всіх комунальних служб – заборгованість населення. Боржників дуже багато. Є серйозні, які мають по 2-3 тис. грн. боргу лише за житло, я вже не говорю про воду, тепло, газ. Заборгованість населення складає 400 тис. грн., притому не платять одні й ті ж. Виконавча служба абсолютно нічого не може зробити. На кінець 2009 року маємо рішення суду по 56 справах.
Багато скаржаться на бруд у під’їздах та дворах. Стосовно цього відповім, що за чистотою і порядком тут слідкують двірники. У нас у штаті 26 двірників. Вони є у всіх 5-поверхових будинках та деяких двоповерхових. Один двірник обслуговує 2-3 будинки. Площа велика і великий об’єм роботи: косіння трави, прибирання побутового сміття. У нас же гадячани – люди безкультурні. Сміття виносять вже після того, як від’їхав сміттєвоз. Це сміття розтягують собаки, ворони. Двірники, прибираючи сміття по великій території, витрачають чимало часу.
Ремонти у під’їздах проводяться згідно графіка, складеного за чергою заявників. У 2009 році було проведено ремонти у 25 під’їздах 12 будинків: 50 років Жовтня, 17А, Шевченка, 34 (три під’їзди), Шевченка, 38 (три під’їзди), 50 років Жовтня, 13 (2 і 3 під’їзди), Шевченка, 36 (три під’їзди) і т. д. Ремонт проводимо за заявкою мешканців. У штаті маємо трьох малярів-штукатурів, і навіть зараз вони працюють, проводять ремонт у під’їздах будинку 12 по вулиці Тельмана. Одночасно у всіх під’їздах ми ремонт не можемо провести. Один під’їзд ремонтуємо близько тижня. Для мешканців будинків це безкоштовно. Єдине, про що ми просимо, щоб люди допомогли нам у придбанні фарби. Ремонти проводимо і будемо проводити.
Існує така проблема, як стан труб у підвалах. Люди нарікають, можливо, у деяких випадках і правильно. Затоплень, як показують у теленовинах, у нас немає. Бувають випадки з вини мешканців – забивається каналізація. Іржаві труби намагаємося заміняти вчасно. Та є парадокс – труби, покладені 20-30 років тому, кращі за якістю, ніж ті, що виготовляють сьогодні.
Ще ж і мешканці «допомагають» підтримувати благоустрій у будинках та на прибудинковій території. Двері під’їздів нерідко слугують «боксерськими грушами». Нові зробити немає коштів, а старі латаємо чим можемо.
Перед початком опалювального сезону додається роботи нашим електрикам. Люди включають усе, чим можна зігрітися, плюс побутові електроприлади. Горить електропроводка, бо не витримує таке навантаження. За кошти КП купуємо провід, автомати, робимо перетяжку в електрощитах. Тут теж багато роботи. Реагуємо на звернення людей.
Хочу наголосити, що згідно рішення міської ради всі роботи у квартирі проводяться безкоштовно. Мешканці за свої кошти купують раковини, ванни, унітази. Заміна, демонтаж, встановлення – це все роблять слюсарі КП «Гадячжитло» безкоштовно. Якщо у когось будуть вимагати за дані послуги гроші, телефонуйте, будемо реагувати. Коли ж людина сама бажає віддячити робітникам, то це вже інша справа.
Зауважу, квартири злісних боржників не обслуговуються. З такими людьми ми не дружимо».

Автор: Спілкувалася Альона Глік, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2010, 16:03 | Гадяч | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації