Вхід | Реєстрація

Максим Бланк: створення акціонерного товариства «Українська залізниця» - перший етап реформи, яку вже розпочато

Реформування Укрзалізниці зрушило з місця. Постанова «Про утворення публічного акціонерного товариства «Українська залізниця», на прийняття якої у галузі чекали два з половиною роки, днями одностайно прийняв Кабінет Міністрів України.

Наступними кроками перетворень на найближчу перспективу стануть проведення інвентаризації майна підприємств і господарських товариств залізничної галузі, незалежна оцінка майна, затвердження Статуту акціонерного товариства та його державна реєстрація. Буде завершено формування майнового комплексу, побудовано структуру управління АТ «Укрзалізниця» і утворено 25 філій. Тобто, відбуватиметься поступовий перехід від територіально-функціональної структури управління до вертикально інтегрованої. За словами першого заступника генерального директора Укрзалізниці Максима Бланка, це підвищить економічну і транспортну ефективність Укрзалізниці, яка функціонуватиме як єдиний технологічний і обслуговуючий механізм.

«Якщо за часів Радянського Союзу Укрзалізниця являла собою комунальну шестикімнатну квартиру, де в кожній кімнаті є свій хазяїн, у кожній кімнаті є свій сміттєпровід, своя кухня, то нарешті ми перетворюємо Укрзалізницю у велику квартиру з одним господарем і з одним центром обслуговування усіх грошових, вантажних, пасажирських потоків», –  пояснив Максим Бланк.

Він також додав, що початок реформування дасть змогу відновити ефективну співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема з Європейським банком реконструкції і розвитку, Світовим банком, Європейським інвестиційним банком.

«Реформування неодноразово відкладалося, проте на сьогоднішній день ми змогли не лише відновити діалоги, які були з нашими західними партнерами, але й просунутися вперед за низкою ключових проектів, у тому числі з оновлення рухомого складу та інфраструктурної складової, колійного господарства і електрифікації. Це проекти, які намічені на найближчий час по Укрзалізниці», –  повідомив Максим Бланк. При цьому він наголосив, що створення акціонерного товариства не передбачає жодної приватизації, ані явної, ані прихованої,  – діє заборона на відчуження державного майна.

За підрахунками експертів, уже на першому етапі реформи очікується сумарне зменшення витрат галузі на 2014 рік на 1,2 – 1,4 млрд грн.


Автор: Прес-служба Укрзалізниці


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 червня 2014, 16:29 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації