Вхід | Реєстрація

Міський голова М.Глухов вручив ордери на іпотечні квартири

Міський голова М.Глухов вручив ордери на іпотечні квартири
Вчора у великому залі виконкому Кременчуцької міської ради міський голова М.Глухов вручав ордери на квартири 51 кременчуцькій сім’ї. Довгоочікуване іпотечне житло, закуплене Кабміном, нарешті відкриє двері перед своїми мешканцями. Серед щасливих новоселів – люди певних пільгових категорій, які стояли на квартирній черзі у Кременчуці понад 25 років. Міський голова привітав усіх з визначною подією як у їхньому особистому житті, так і у житті міста, і побажав усім щастя і затишку у нових помешканнях.
Всього за кошти Кабміну у нашому місті придбано 62 іпотечні квартири. Їх розподіл здійснювався на основі Постанов Кабінету Міністрів України. Через те, що Кабмін видав декілька Постанов, які суттєво відрізнялися одна від одної, процедура вручення ордерів дещо затягнулася в часі. Крім того, виникла неприємна ситуація з самим розподілом квартир. Міський голова М.Глухов протягом тривалого часу на всіх рівнях відстоював права кременчужан, які, на його тверде переконання, мають усі підстави отримати від держави безкоштовне житло. Особливо це стосувалося категорії військовослужбовців, які вийшли на пенсію і вже давно у числі перших стоять на міській черзі. Списки цих людей до цих пір не затверджені Кабміном, оскільки Міноборони вважає, що опікуватися колишніми військовослужбовцями, які стоять на загальноміській черзі, вони не повинні. Саме тому 11 квартир ще не мають своїх власників. Микола Глухов впевнений, що йому вдасться відстояти цих людей, оскільки вони заслужили перед державою право на отримання житла, і ділити на наші і не наші їх просто не можна. Не пощастило здійснитися мрії отримати довгоочікуване житло і 20 –тьом сім’ям, які першими стоять у загальній квартирній черзі, і яким відповідно до першої постанови кабміну було даровано надію. Друга Постанова Кабміну відкинула цих людей на невизначений строк очікування. А якщо враховувати те, що у державі протягом багатьох років не велося будівництво безкоштовного житла для громадян, і люди вже навіть мріяти перестали про отримання безкоштовних квартир, то, звичайно, можна зрозуміти в якому відчаї знаходяться ці люди. Саме тому, під час перебування у нашому місті Прем’єр – міністра України, міський голова звернувся до Ю.Тимошенко з проханням виділити додаткові кошти на придбання квартир і для цих сімей. Прем’єр пообіцяла вирішити це питання. Але коли і яким чином це вдасться зробити поки що говорити зарано, адже є багато різних нюансів, від яких залежить розв’язання проблеми.

Автор: www.kremen.mvk.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 січня 2010, 13:59 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації