Вхід | Реєстрація

ФОТО - Нотатки з фотовиставки «Миргород: місто, події, люди»

ФОТО - Нотатки з фотовиставки «Миргород: місто, події, люди»
Роботи Миргородських фотохудожників давно привертають увагу шанувальників зупиненої миті. Фотознімки Олексія Калайтана, Сергія Миненка та інших майстрів достойно представляли місто-курорт на виставках з нагоди різних свят та урочистих подій у Полтаві і Києві. Згуртовані великим ентузіастом і справжнім професіоналом своєї справи Володимиром Балацьким у народний самодіяльний фотоклуб «Миргород» віртуози бачити світ оком фотооб’єктива з успіхом демонструють свої роботи не тільки миргородцям, а й відпочиваючим миргородських оздоровниць. І завжди користуються успіхом. А то честь, повірте, не тільки їм особисто, що само по собі зрозуміло, а й усім нам, зрештою - місту-курорту.
Крім згаданих знавців секретів фотографічних наук визнаними майстрами зупинити оту прудку «мить чудову» є фотографи Юрій Жебель, Віктор Слєпов, Анатолій Підручний. У ветеранів клубу є здібні учні з числа любителів фотосправи: Анатолій Гармаш, Олександр Дем’яненко, Максим Вовк, Роман Приходько, Євген Носко, Лариса Вершиніна, Вікторія Абрамович, Людмила Маркова, Митрофан Касьяненко…
Всього членами клубу є більше двадцяти фотографів. У кожного з них, як і має бути у людей творчих, свій почерк фотомайстра. А спільною рисою, принаймні так мені здалося, є прагнення та вміння побачити через об’єктив не сумнівних достоїнств абстрактні картини, які комусь на догоду, чи, може, за гроші, нерідко тиражують видавництва, а справжню красу природи рідного краю та духовного багатства людей, які в ньому живуть: працюють, співають, ярмаркують…
Скажімо від 200-річчя з дня народження славнозвісного миргородця Миколи Гоголя та відкриття пам’ятника письменникові у Миргороді минуло багато часу, а фотознімки про ту, як для міста-курорту, історичну подію, продовжують з інтересом переглядати тисячі відпочивальників миргородських оздоровниць.
Знімки членів фотоклубу прикрашають вестибюль міської ради, читальний зал бібліотеки, інші людні місця. Найвищої похвали достойні фотохудожники, які по-сучасному оздобили приміщення міської ветеранської організації. Митці засобами художньої фотографії утверджують красу козацьких традицій та звичаїв, кращі духовні цінності народу України.
Саме такою є фотовиставка у вестибюлі курортного Палацу культури, яка відкрита в день урочистостей із нагоди вшанування «Людей року-2009». В експозиції 80 найкращих знімків миргородських фотохудожників. То справжній фотолітопис непростого, зате красивого і насиченого цікавими подіями життя міста-курорту. Виставка відкрита для огляду в новорічні та святкові дні. Там є що подивитися. Не вірите? Відвідайте - і самі переконаєтеся.
Керівник фотоклубу та учасники виставки просили через газету висловити вдячність міському голові Олександру Паутову, т.в. обов’язки начальника відділу культури і туризму Г.О.Стукало, адміністраціям ЗАТ «Миргородкурорт», санаторію ім.М.В.Гоголя, видавництву «Оріяна», підприємцям Олегу Говорусі, Володимиру Марцинківському, Марії Стариковській, Олександру Утюгову, Тетяні Куриленко, Світлані Сідак, Валентині Кібірєвій, Валентині Туренко, Олені Булойчик за сприяння і допомогу в організації виставки.


(Знімки членів фотоклубу)

Автор: Леонард НІКОЛАЄНКО, газета «Миргород наш дім»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації