Вхід | Реєстрація

Яскраве божевілля в Полтаві

Яскраве божевілля в Полтаві

Щороку жителі нашого міста бачать по телебаченню новини про яскраве та емоційне свято в Індії — свято фарб. У певний день, учасники цього заходу одягають старе вбрання та йдуть на центральну площу міста, аби за допомогою яскравих та кольорових фарб привітати  своїх співвітчизників із приходом весни. З найбільшим розмахом зазвичай святкують північні індійські провінції. Вони вирощують яскраві квіти біля будинків та прикрашають будинки букетами з них.

Поступово в Україні це свято також набуває популярності. Вже декілька років поспіль свято фарб «Holi» («Холі») є невід'ємною частиною літа та радості у Києві, Харкові, Дніпропетровську та Одесі. 28 вересня світ літніх фарб завітав і до Полтави.

Для активних та життєрадісних жителів нашого міста, які забажали взяти участь у фарбовому божевіллі, відкрив свої двері торгово-розважальний комплекс “Екватор”, що на вулиці Ковпака, 26.

Цього дня, торгівельний центр перетворився на місце тепла, радості, кольору та добра, якого сьогодні так не вистачає. Окрім безпечних фарб, на свято люди, за індійськими традиціями, також приносили  квіти. Та не обійшлося і без сюрпризів – деякі полтавчани замовили доставку яскравих кольорових букетів безпосередньо до розважального комплексу. Квіти стали чудовим несподіваним подарунком для друзів та знайомих. Як виявилося, замовити букети можна достатньо просто у компанії з доставки квітів за адресою http://www.sendflowers.ua/ukraine/poltava.

В цілому,  свято тривало більш як шість годин, протягом яких учасники та відвідувачі заходу поринули у кольоровий світ Індії.. Кожен міг безкарно обсипати будь-яку людину безпечними яскравими порошковими фарбами. Чистим не залишився жоден учасник.

Окрім безпосереднього батлу фарбами, маленькі та дорослі відвідувачі свята брали участь у веселих конкурсах та інтерактивах. Родзинкою свята стало створення найбільшого та найяскравішого салюту в Україні.
У перервах між «боями» учасники могли відновити свої сили на фудкортах розважального центру, а також послухати пісні сучасних українських виконавців.

Виступи таких відомих груп як Принципова Зміна, Відділ Кадрів, Брат Кіндрат та Nonsense Music Band перемежовувалися із веселими сценками команди КВК “Французи”. Підтримували гарний настрій учасників також чарівні індійські та українські танцівниці.

Організатори розповіли, що «Holi» — це свято тепла та добра. Сучасна атмосфера у нашій країні потребує самих таких почуттів. Метою проведення кольорового божевілля була не лише демонстрація культурних цінностей та підняття культурного рівня населення, а й ідея єднання і допомоги українським військовим. На території свята були розміщені спеціальні скриньки, куди люди клали гроші, одяг, продовольчі товари,  побажання, листи, солодощі, квіти — все, що хотіли передати.

Полтавське «Holi» пройшло дуже весело, і учасники заходу сподіваються, що воно стане традиційною і щорічною подією у місті. Окрім того, дехто з учасників, планує замовити доставку букета на фестиваль весни для своїх друзів у Індію – це дуже приємний, очікуваний та чудовий подарунок до будь-якого свята.

І трохи про традиції святкування «Holi» у Індії. Святкують його протягом двох днів у кінці лютого — на початку березня, на честь приходу весни. А от фестивалем фарб його почали називати через обсипання кольоровими лікувальними порошками , виготовленими з цілющих трав. Присвячений «Holi» богу кохання Камадэве, чий лук створений з цукрової тростини, а стріли — з квіткових стеблів. Саме тому у східних провінціях Індії прийнято прикрашати будинки букетами. Якщо у Вас є друзі у Індії, у якості подарунку на фестиваль весни можете відправити їм квіти.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 жовтня 2014, 17:12 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації