Вхід | Реєстрація

Костянтин Боровик: «Квотний принцип — надто «механізований»»

Команда Володимира Литвина на Полтавщині вважає, що з боку держави рівень підготовки до виборів був низьким.
Про те, як пройшли в нашій області вибори для кандидата в Президенти України Володимира Литвина, розповів голова Полтавської регіональної партійної організації Народної партії, керівник фракції Блоку Литвина в Полтавській обласній раді Костянтин Боровик. За Володимира Литвина на Полтавщині проголосували 3,72% виборців. Це — шостий результат серед усіх кандидатів.

— Костянтине Олексійовичу, чи помітили ваші спостерігачі порушення на виборчих дільницях, які істотно вплинули на кінцевий результат голосування за кандидата в Президенти Володимира Литвина?
— Порушень щодо нашого кандидата не було.

— Розкажіть, будь-ласка, про плюси та мінуси виборчої компанії Володимира Литвина на Полтавщині.
— Команда відпрацювала, в принципі, не гірше, ніж на дострокових парламентських виборах у 2007 році. Правда, зараз ми отримали на 8 тисяч голосів менше, але це не суттєвий показник. Та й особливих недоліків не було.

— Як Ви оцінюєте рівень підготовки до виборів Президента та зокрема професіоналізм членів виборчих комісій? Чи не втручались органи влади у виборчий процес?
— Якщо ви запитуєте про «адмінресурс», то достовірних даних про його використання у нашого штабу не було, але маємо чутки від окремих виборців із районів. Люди переповіли нам, що їм говорили вже шаблонне: «Сьогодні ти тут працюєш, а завтра... От і думай, за кого голосувати». Щодо підготовки до виборів, то загальний рівень низький. Квотний принцип був занадто «механізованим». Наприклад, ми хотіли щоб окрема наша людина була на дільниці секретарем, а вона за розподілом стала головою. Хоча ми її до цієї посади не готували...

— Зрозуміло. Кого ваша партія буде підтримувати у другому турі президентських виборів?
— Потрібно спочатку зібратися, поговорити про проблеми. Але взагалі так питання не стоїть: «За якого кандидата?». Я особисто цього не розумію.

— Чи вплине результат вашого кандидата на вибори до місцевих рад, які відбудуться у травні цього року?
— Якщо брати негативний вплив, то зовсім не вплине. Одна справа голосувати за людину, яку ти більше бачиш по телевізору, і зовсім інша, коли ти із цієї людиною спілкуєшся, бачиш її чи не щодня. Тому перспектива у нас є. Вважаю, що Народна партія буде представлена у радах всіх рівнів, а кількість депутатів буде значно більшою.

Автор: Ян ПРУГЛО, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 січня 2010, 15:09 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації