Вхід | Реєстрація

Паперові квитки на проїзд у громадському транспорті в Полтаві можуть зникнути

Сьогодні на спеціальному засіданні у міськвиконкомі презентували ідею впровадження єдиного проїзного квитка для усіх видів рухомого складу, що, за словами ініціаторів інновації, дозволить збільшити рентабельність перевезень. При цьому, за прикладом європейських держав, є потенційна можливість знизити плату за проїзд.
Програму розвитку міського пасажирського транспорту в Полтаві розробили ще в минулому році. В цьому році, говорять її автори, настає етап її впровадження. Серед нововведень – реорганізація існуючих маршрутів та введення єдиного квитка на усі види міського пасажирського транспорту. Про це йшлося на спеціальному засіданні у міськвиконкомі. Автори програми розповіли – останньою передбачено один головний маршрут – кільцевий, та декілька підвізних. Таким чином скоротиться відстань на маршрутах та чисельність автобусів. В той же час зменшиться і час очікування автобусів громадянами на зупинках. Автобусам, які ходитимуть чітко за графіками, не потрібно буде влаштовувати гонки з конкурентами за пасажирів. Для цього передбачається і облаштування на дорогах міста спеціальної смуги руху для автобусів, якими матиме право рухатися лише міський пасажирський транспорт. Крім цього, передбачається введення єдиного квитка, який даватиме змогу їздити у будь-якому виді транспорту певний термін, сплативши його вартість один раз. Сплачувати можна буде за допомогою спеціальних пристроїв - валідаторів – щось на зразок проїзних в українських метрополітенах. Ті ж громадяни, які не матимуть таких квитків, зможуть заплатити водієві. Останній за допомогою такого валідатора друкуватиме одноразові квитки. У перевізників одразу виникло багато питань щодо такої системи, зокрема, як контролюватимуть в такому разі «зайців» та що робити, якщо такий пристрій вийде з ладу. Втім, автори зазначили – ця система знаходиться в стадії розробки, але на Заході вона вже давно стала загальноприйнятою, зокрема, у країнах Прибалтики, Чехії, Венесуелі. Вона, зазначили під час засідання, дає змогу підвищити рентабельність пасажирських перевезень та навіть знизити плату за проїзд. Втім, коли цю систему почнуть впроваджувати, – наразі не повідомляється.

Автор: Максим Яров, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 січня 2010, 13:20 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації