Вхід | Реєстрація

Конфлікт між журналістом Ірмою Крат і головою Гадяцької райради Цимбалом

Начальник ВЗГ ГУМВС в Полтавській області Юрій Сулаєв розповів Новинам Полтавщини, що сьогодні до Гадяцького райвідділу міліції надійшла заява від головного редактора газети "Свобода слова" Ірми Крат, про перешкоджання їй у журналістській діяльності з боку голови райради. Конфлікт розгорівся близько 13-ї години, у вівторок, безпосередньо в кабінеті голови Гадяцької районної ради Анатолія Цимбала. Як повідомила Новинам Полтавщини 25-річна Ірма Крат, вона прийшла до Цимбала, щоб узяти коментар по першому туру виборів. Посадовець несподівано почав кричати на Крат, бити та вимагати, щоб вона всі матеріали погоджувала з ним.
З її слів посадовець травмував їй руку, з якої випав мобільний телефон, за яким вона намагалася викликати міліцію. Крат зазначила, що розмова з Цимбалом зайшла про вихід у її газеті статті про те, як голова райради не дав можливості кандидату в Президенти Володимиру Литвину надати актовий зал у районному будинку культури (у райраді зазначають, що районний будинок культури з 2004 року не працює, тому там не могло бути засідання). Голова райради Анатолій Цимбал заперечив Новинам Полтавщини інформацію Крат, про побиття. Також він пояснив, що як тільки прийшов на роботу, не встиг навіть роздягтися і скласти речі до шафи, як до нього в кабінет увірвалися жінка, поклала на стіл календарики і почала його розпитувати про вибори. Цимбала здивувала невихованість журналістки. Він попросив її вийти і зайти до кабінету лише після того, як її запросять. "Я хотів роздягнутися з дороги, привести себе у порядок" - зазначив Цимбал. При цьому він дійсно відштовхнув її руку з телефоном-диктофоном (мобільник впав). Цимбал встигнув висловити журналістці невдоволення брехливим заголовком у статті, начебто Литвин пообіцяв його звільнити. Але посадовець наголошує, що Крат не бив і взагалі дуже шкодує, що вийшла така неприємна розмова. Каже, з іншими журналістами, прекрасно спілкується і знаходить спільну мову… Приватна газета «Свобода слова» заснована в 2004 році, виходить щотижня тиражем 20 тис. екземплярів, розповсюджується більше всього в Гадячі, Лохвиці, Червнозоводському і Липовій Долині.

Автор: "Новин Полтавщини"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 січня 2010, 13:34 | Гадяч |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації