Вхід | Реєстрація

Депутати масово проігнорували прийняття цьогорічного бюджету

Депутати масово проігнорували прийняття цьогорічного бюджету

У середу відбулась чергова сесія Кобеляцької районної ради. На неї не з’явились майже половина народних обранців: 24 із 56.
Ми вирішили проаналізувати, члени яких фракцій прогуляли сесійне засідання. Узявши список партійної приналежності депутатів, який є у вільному доступі на сайті районної ради, та список відсутніх під час сесії, з’ясувалось, що із 24 депутатів найбільша кількість прогульників (10 чоловік) у міжфракційній групі «Рідний край». За ними — фракція «ВО Батьківщина», де не з’явились п’ятеро. Далі слідують фракції «Демократичне об’єднання», Соціалістична партія та позафракційні депутати з кількістю 4, 3 і 2 відповідно. На початку сесійного засідання голова райради Василь Мирошнеченко зазначив, що такої низької явки не відмічалося за всю каденцію існування районної ради.
Цього дня у порядку денному було всього чотири питання, включаючи «Різне». Василь Мирошнеченко, у зв’язку зі змінами до Бюджетного кодексу, додатково запропонував розглянути питання про включення до переліку об’єктів спільної власності територіальних громад району закладів культури та дошкільних закладів освіти. Адже, як відомо, відтепер дитячі садки та заклади культури, які раніше були на утриманні міської та сільських рад, фінансуватимуться з районного бюджету. Василь Мирошнеченко наголосив: «Ми не маємо наміру забрати приміщення і майно. Усе це залишається у власності органів місцевого самоврядування. Ми будемо лише орендарями».
— А хто ж ремонтуватиме приміщення? — прозвучало запитання з зали.
— Це може робити і власник, і районна рада, — відповів Мирошнеченко.
Насамкінець обговорення цього питання відділу освіти та сектору культури Кобеляцької РДА доручили укласти договори оренди приміщення та майна з органами місцевого самоврядування терміном на три роки.
Далі перейшли до розгляду проекту бюджету на 2015-ий рік. Його представив начальник фінансового управління райдержадміністрації Андрій Дацко. Він повідомив, що видатки районного бюджету-2015 плануються в обсязі 161 мільйон 540 тисяч гривень із ростом на 13 мільйонів 682 тисячі гривень у порівнянні з затвердженими показниками на 2014-ий рік.
На утримання районної ради передбачено 1 мільйон 219 тисяч, що менше показника 2014-го року майже на 30 тисяч гривень.
На загальноосвітні, дошкільні та позашкільні заклади освіти заплановано витратити 58 мільйонів 608 тисяч гривень, що більше затвердженого показника 2014-го року майже на 15 мільйонів гривень. Із загального обсягу видатків на галузь, на утримання закладів освіти районного підпорядкування, які забезпечують надання загальної середньої освіти, на 2015-ий передбачено освітню субвенцію з державного бюджету в сумі 42 мільйони 216 тисяч гривень. На дошкільну освіту заплановано виділити 11 мільйонів 121 тисячу гривень, що на 1 мільйон 325 тисяч більше у порівнянні з минулим роком.

Прогнозований обсяг ресурсів на охорону здоров’я у 2015-му визначено в загальній сумі 28 мільйонів 400 тисяч гривень, що більше показника минулого року на 1 мільйон 760 тисяч. Видатки на центри первинної медико-санітарної допомоги та лікарні у плановому бюджетному році будуть проводитися за рахунок медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 26 мільйонів 364 тисячі.

На галузь «Соціальний захист та соціальне забезпечення» заплановано витратити 4 мільйони 221 тисячу гривень. На культуру та мистецтво — 8 мільйонів 627 тисяч. І на фізичну культуру та спорт  — 1 мільйон 668 тисяч гривень.

Цей проект бюджету на 2015-ий рік депутати затвердили одноголосно. Після чого сесійне засідання, яке тривало близько півтори години, завершилось.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 січня 2015, 10:02 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації