Вхід | Реєстрація

Ринок нерухомості на Полтавщині скоротися на 20%

Ринок нерухомості на Полтавщині скоротися на 20%

Ринок нерухомості Полтавської області, як і України в цілому, переживає не найкращі часи. Аналітики OLX дослідили тенденції ринку нерухомості регіону.

2014 року власники більш стримано пропонували свої об’єкти для продажу та оренди, ніж 2013 року: пропозиція скоротилася на 20%. Найвідчутніше це відобразилося на продажу квартир: на майданчику OLX було розміщено в 2,5 рази менше нових пропозицій від продавців, аніж 2013 року. А будинки продавали в 1,5 рази рідше. За рік ціни на житло на вторинці піднялися в гривні в середньому на 75%. Так, у січні 2014 1-кімнатну квартиру в Полтаві можна було придбати за 226 747 грн. Уже в кінці року за подібну квартиру просили 394 667 грн. Хоча в доларовому еквіваленті ціни на житло залишилися на тому ж рівні, а в деяких випадках навіть знизилися.

Якщо 2013 року найбільшу частку пропозицій займав продаж квартир (60,6% оголошень категорії «Нерухомість»), то 2014 року, замість того, щоб продавати житло, полтавчани почали більш активно здавати квартири в оренду. 2014 року більшість пропозицій Полтавської області на OLX стосувалися саме цієї послуги – 41,1% оголошень. У кількісному еквіваленті число доступного житла в оренду зросло в 2,3 рази.

 

Значно зменшилася кількість пропозицій щодо оренди приміщень, продажу землі та обміну нерухомості. Натомість, збільшилося число оголошень про продаж приміщень та кімнат, оренду будинків і кімнат, продаж та оренду гаражів і стоянок.  

Певне пожвавлення пропозиції нерухомості в регіоні спостерігається з початку січня 2015 року. Так, кількість нових оголошень на OLX в розділі «Нерухомість» у Полтавській області зросла майже на 8% порівняно з груднем 2014 р. Однак цей ріст стався завдяки збільшенню запропонованих об’єктів для оренди, не для продажу.


Автор: Пресс-служба OLX


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 лютого 2015, 18:40 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації