Вхід | Реєстрація

Правоохоронці викрили крадіїв деталей верхньої будови колії

Правоохоронці викрили крадіїв деталей верхньої будови колії

6 лютого до чергової частини ЛВ на ст. Кременчук надійшло повідомлення про те, що при обході території поблизу ст. Крюків-на-Дніпрі Південної залізниці шляховим майстром на 8-ій колії було виявлено відсутність 2 контррейок.

Отримавши інформацію, міліціонери провели комплекс заходів спрямованих на виявлення осіб причетних до скоєння даного злочину. І вже через деякий час працівники ЛВ на ст. Кременчук УМВС України на Південній залізниці у взаємодії із співробітниками Крюківського РВ УМВС України в Полтавській області встановили зловмисників, які демонтували деталі верхньої будови колії. «Мисливцями» за металом виявились жителі м. Кременчука, 1993 та 1994 років народження.

Як з’ясувалось, безробітні парубки здійснили крадіжку, щоб таким чином покращити своє матеріальне становище. Викрадені контррейки правопорушники встигли реалізувати місцевому мешканцю за 350 гривень, а виручені кошти витратили на власні потреби. Тобто із впевненістю можна сказати що їх наміром було викрадення деталей з метою подальшого продажу, а не скоєння диверсії чи терористичного акту.

За словами першого заступника начальника – начальника слідчого відділення ЛВ на ст. Кременчук Романа Шелеська, вказану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (крадіжка) КК України, яка передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років. До того ж, якщо в ході досудового розслідування буде встановлено, що відсутність деталей на залізничному полотні могла створити загрозу безпеці руху поїздів, чоловікам доведеться відповідати ще й за частиною 1 статті 277 (пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів) КК України.


Автор: Ігор Гольцов, помічник начальника лінвідділу із зв’язків з громадськістю ЛВ на ст. Кременчук УМВС України на Південній залізниці


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2015, 12:40 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації