Вхід | Реєстрація

Перемогти у битві за тепло

Утеплення зовнішніх стін багатоповерхівок почали запроваджувати у Кременчуці позаминулого року. Кілька будинків утеплили повністю за рахунок міського бюджету, але на всіх бажаючих коштів не вистачило.
Начальник міського УЖКГ Олександр Любенко зазначає, що мерія пропонувала мешканцям утеплюватися за власний кошт, але для людей це надто дорого: «До нас також зверталися кременчужани з проханнями утеплити окремі квартири в будинках, проте ми розглядаємо лише колективні звернення».
Наразі індивідуальне утеплення зовнішніх стін кременчужани здійснюють за власний кошт. У де­яких райо­нах міста можна побачити «зашиті» стіни то на одному поверсі, то на іншому. Таке вирішення проблеми зацікавило багатьох, але декотрі законослухняні громадяни хочуть дізнатися, чи потрібні дозволи і проекти на утеплення зовнішніх стін?
Головний архітектор Кременчука Віктор Труш зазначає, що рішення міськради у даному випадку не потрібне: «Конструктив будівлі не змінюється, перепланування не здійснюється. Щодо повноважень нашого архітектурного управління, то порушень в утепленні зовнішніх стін немає».
В управлінні житлово-комунального господарства міста пояснюють, якщо мешканець бажає утеплити стіни будинку, в якому живе, то перешкод не повинно бути. Єдина вимога – балансоутримувач будинку має надати відповідне пого­дження. Наразі балансоутримувачами кременчуцьких багатоповерхівок є ГЖЕПи «Автозаводське» та «Крюківське».
У ГЖЕП «Крюківське» нам повідомили, що погодження на утеплення стін є безкоштовним, але його видадуть лише за наявності проекту на утеплення.

Порятунок від холоду
У 2009 р. за кошти міського бюджету було утеплено 3 будинки: № 4 по вул. 40 років Жовтня, № 11 та № 57 по вул. 50 років СРСР. На це було використано майже 2 млн грн.
Свого часу заступник міського голови з питань ЖКГ Микола Порицький планував, що у 2009 р. вдасться утеплити 5 будинків, але в УЖКГ пояснили, що коштів вистачило лише на три.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2010, 12:54 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації