Вхід | Реєстрація

На Гадяччині відкрили дошку пам’яті воїну-афганцю

 На Гадяччині відкрили дошку пам’яті воїну-афганцю

13 лютого у с. Римарівка Гадяцького району відкрито меморіальну дошку воїну-афганцю Олександру Полуношному. Пам'ять воїна увічнили на фасаді місцевої школи, де навчався юнак.

У церемонії відкриття взяли участь голова районної ради Володимир Нікітенко, голова райдержадміністрації, депутат районної ради Олексій Матюшенко, голова районної організації воїнів-інтернаціоналістів Микола Фісун, сільський голова Сергій Небрат, мати Олександра Ганна Юхимівна, воїни-інтернаціоналісти, вчителі, учні, громадськість.

Полковник у відставці Юрій Жердєв поділився спогадами про афганську війну та Олександра Полуношного, якому цьогоріч мало б виповнитися 50 років.

Олександр народився 31 січня 1965 року у Римарівці. Навчався у місцевій школі, Гадяцькій школі-інтернаті. До призову в армію закінчив Гадяцьке СПТУ-47, одержав спеціальність водія. Служив водієм в складі обмеженого контингенту радянських військ в Афганістані. Загинув при виконанні інтернаціонального обов’язку 18 липня 1984 року. Дев’ятнадцятирічний юнак став одним із тих десятків тисяч українських хлопців, хто героїчно загинув на чужій землі. Молодший сержант Олександр Олексійович Полуношний за подвиг, звершений в бою з душманами, посмертно нагороджений медаллю «За бойові заслуги» та орденом Червоної Зірки. Він не зрадив присязі, тому загинув. Але став прикладом мужності і звитяги для юнаків, які нині захищають Батьківщину на Сході. Володимир Нікітенко зазначив: «Пам’ятати про своїх героїв, вшановувати їх, виховувати у собі почуття патріотизму – обов’язок сучасного покоління. Нам є у кого вчитися, бо ж маємо своїх героїв, які гідно показали, що означає виконувати свій громадянський обов’язок. Пам’ять про них залишиться назавжди в наших серцях».

Керівники району подякували мамі героя, педагогічному колективу школи, які виховали відважного хлопця, справжнього патріота

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх, хто загинув у афганській війні, на Майдані, хто віддав життя, захищаючи незалежність України на Сході України.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2015, 15:03 | Гадяч | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації