Вхід | Реєстрація

Водохреща на Полтавщині пройшло мирно та без надзвичайних пригод

Учора всі православні та греко-католицькі християни відзначили свято Хрещення Господнє, або Водохреща. Це третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби.
Традиційно, в цей день у всіх містах і селах, де є церковні храми, святять воду. Віддавна в народі посвячену на Водохреща воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, домівки і тварин.
На Полтавщині за цілющою водою та Божим благословенням до місцевих церков та водоймищ попрямувало чимало громадян. Починаючи з вечора 18-го січня віряни активно взяли участь у відправленні служби в церквах, а наступного дня до сходу сонця біля водоймищ області пройшли справжні ритуальні заходи з традиційного вирізання хреста із льоду, освячення води, купанні у ополонці.
Аби релігійний церемоніал не був порушений, а на безпеку громадян під час його проведення ніхто не посягав, правоохоронці Полтавщини провели активну роботу по охороні громадського порядку. Близько 500 працівників міліції було залучено до охорони правопорядку в момент релігійних відправлень на Полтавщині. Всього у святкових заходах взяло участь близько 52 000 громадян.
Варто відмітити той факт, що під час масових заходів у області значних порушень допущено не було, а злочинів і в поготів. Громадяни черговий раз продемонстрували високий рівень культури та моральності під час святкування високодуховного релігійного свята.

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ ГУМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації