Вхід | Реєстрація

Підзаробити в Новий рік

Для когось новорічні свята – просто свята, а для когось і робота. Шоумени, ведучі, тамади та інший святковий персонал у Новорічну ніч зривають справжній куш.

Тисяча за одну ніч
У Новорічну ніч і справді можна непогано заробити. Як-то кажуть, люди хочуть хліба й видовищ, особливо на свята. Тож спритні підприємці роблять на цьому справжній бізнес.
- Мене запросили до Києва, – розповідає кременчужанка Марина. – На Новий рік я повинна була виступити в узбецькому ресторані Снігуронькою.
Щоправда, Марині раніше не доводилося вести святкові програми. Але гроші пообіцяли чималенькі – тисячу гривень за півтори години роботи. Відмовитися від такого шансу було неможливо. Надіслали зовсім простенький текст. Головне – провести кілька конкурсів.
Ресторан, де повинна була виступати Марина, виявився для середнього класу. Це стало зрозуміло, зважаючи на обов’язкову суму замовлення з людини – всього 600 гривень. Це в той час, коли у всьому Києві дешевше тисячі не знайдеш.
- Мені пощастило співпрацювати зі справжніми професіоналами, – продовжує дівчина, – Хоча на їхньому фоні я виглядала блідо. Відразу стало зрозуміло, що провести свято – справа не з легких. Потрібно прикрасити зал, продумати все до найменших дрібниць. Вечірка була у стилі Шахеризади, тож усе повинно було бути у східному стилі. А так як ресторан узбецький – з широкими столами, килимами на стінах, тапчанами замість стільців – усе це додавало колориту вечірці.
Ближче до десятої вечора ресторан був заповнений людьми.
Мій вихід був після дванадцятої. Я дуже нервувала. Мені дали у руки мікрофон і виштовхали на сцену. Я відразу почала посміхатися (як навчили більш досвідчені колеги). Коли настала моя черга, я промовила лише половину слів, а другу забула начисто! Перелякалася – не те слово, але швидко зорієнтувалася і продовжила імпровізувати. Нервувала, що мою помилку помітили замовники і не заплатять мені грошей. Але все обійшлося.
Думала, що клієнти ресторану не захочуть брати участь у конкурсах. Але на усміхнену Снігуроньку всі реагували дуже добре.
Хоча й боялася підходити до серйозних чоловіків, але саме вони радо виходили і жартували.

Гра коштує свічок
Новий рік – родинне свято. Але якщо є можливість на ньому добре заробити – це також непогано. Увесь персонал, що працював над організацією свята, отримав нормальний прибуток.
- Мені за півтори години на сцені заплатили тисячу гривень. Ведучі, які працювали майже всю ніч, отримали по дві тисячі. До того ж організатори орендували живий стіл (круглий стіл з діркою посередині, де знаходиться дівчина) – він обійшовся близько двох тисяч за дві години. Танцюристки за чотири “східні” танці також отримали по тисячі гривень.
Найбільше роботи і грошей дісталося звукооператору – дві з половиною тисячі гривень. Але він повинен був відпрацювати цілу ніч – аж поки гості не порозходяться.
Єдине, що не сподобалося – це ставлення адміністрації ресторану до акторів. Погодували лише о десятій вечора – це при тому, що працювали з шостої години. Та й то дали по малесенькій порції олів’є на кухні закладу. Якби не взяли з собою водички, то ніхто її і не дав би. За словами колег, таке з ними було вперше. Адже завжди для організаторів свята накривають окремий стіл – Новий рік усе-таки.
Повернувшись до Кременчука Марина була трохи здивована, коли дізналася, що у нашому місті розцінки на послуги організаторів свята не дуже й відрізняються від київських. Але буває, що актори отримують просто копійки. Так, танцюристка східних танців Оксана розповіла цього року виступала у Новорічну ніч усього за 400 гривень. Тоді як інші брали за свою роботу не менше 800 грн.
З першого погляду здається, що на новорічні свята організатори заходів можуть озолотитися. Але такі колосальні заробітки вони мають лише один раз на рік – у Новорічну ніч.

Автор: Марина Скальська, www.pp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2010, 15:36 | Кременчук | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації