Вхід | Реєстрація

На подолання дитячої безпритульності в області витратили 23 млн. грн.

Це загальна сума коштів з бюджетів усіх рівнів, яку в області спрямували на подолання дитячої безпритульності. Про дитячу бездоглядність, сирітство та про порушення прав дітей говорили сьогодні на «круглому столі» з питань охорони здоров’я материнства, дитинства і бездоглядності. Участь у ньому взяли представники громадських організацій області, керівники відповідних підрозділів Полтавської ОДА, ЗМІ. Провела засідання заступник голови ОДА Надія Мякушко. Зокрема, зазначалося, що у порівнянні з 2008 роком кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зменшилась на 4,3%, а дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, - на 24,3%.
Проте загальна кількість дітей, які набули статусу, зростає, відзначила Надія Мякушко. «За останні роки кількість дітей з статусом збільшилася майже на тисячу. Справа у тому, що ми повинні захищати дітей від батьків, які ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків. Також у нас зменшується кількість дітей, які перебувають у незадовільних умовах, асоціальних сім’ях. Головне – вчасно виявити таких дітей», - сказала вона.
Однією з причин того, що діти потрапляють на вулицю представник педагогічного центру «Академія» Олена Говорова назвала непотрібність: «Дитина не знаходить собі місця, де б могла почувати себе потрібною, а тому йде з дому». Вона відзначила, що треба зацікавлювати дітей, переорієнтовувати на позитив, давати можливість їм самоствердитися.
На «Круглому столі» також виступила директор Полтавського центру сім’ї «Родинний дім» Лідія Сафронова: «На гарячу телефонну лінію до нас щотижня надходить 5-6 телефонних дзвінків, які переважно стосуються захисту прав дітей. Більшість сімей потрапляє у складні життєві обставини через бідність. Часто – це пов’язано з кредитами», - відзначила Лідія Сафронова.
Служби у справах дітей спільно з центрами соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, органами внутрішніх справ у 2009 році провели 562 профілактичних рейди „Діти вулиці", „Вокзал", інші. Зменшилась кількість дітей, доставлених до органів внутрішніх справ за заняття бродяжництвом, жодної дитини не доставлено за заняття жебрацтвом.
Всього на Полтавщині - 251 тис. дітей. З них на обліку служб у справах дітей перебуває 4 тис. 316.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації