Вхід | Реєстрація

У селі Деменки відкрили дитячий будинок сімейного типу «Дім милосердя»

У селі Деменки відкрили дитячий будинок сімейного типу «Дім милосердя»

2 травня в селі Деменки (Вільховатська сільська рада) відбулося урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу «Дім милосердя». Це вже третій дитячий будинок в районі такого формату. Створено його на базі колишнього дитячого садка для сім`ї Чугайди Надії Любомирівни за підтримки греко-католицької громади.

На відкритті були присутні голова райдержадміністрації Т.Шевченко, голова районної ради В.Мирошнеченко, перший заступник голови райдержадміністрації Ж. Шевцова, начальник відділу освіти райдержадміністрації Н.Коваль, головний лікар Центру ПМСД Л.Коломієць, Вільховатський сільський голова В.Скляренко, Владика Степан Меньок та представники греко-католицької громади.

«Відкриття дитячого будинку сімейного типу – це завжди справжнє свято, от і сьогодні ми є свідками народження не просто чергового закладу, а нової родини. Сьогодні інтернатні заклади не в змозі задовольнити повною мірою потреби дітей. Враховуючи позитивний європейський досвід, Україна дотримується курсу на створення сучасних форм сімейного виховання. Районна влада ставить перед собою чітке завдання – зробити так, аби усі діти, які опинилися у складних життєвих обставинах та позбавлені батьківської опіки, також були оточені любов’ю, турботою та мали упевненість у перспективі власного майбутнього», – зазначила Таміла Шевченко.

Також на відкритті відбулося урочисте привітання гостей, вручення подяк спонсорам, святковий концерт за участю вихованців Дому, парафіяльних дітей та гостей з Дніпродзержинська. У прийомній сім`ї Чугайди Надії Любомирівни, проживає шестеро дітей. Діти забезпечені всім необхідним. Прийомна мама добре орієнтується в потребах дітей, знає їх інтереси та вподобання, оточила їх любов’ю, турботою, сімейним затишком та теплом.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 травня 2015, 11:11 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації