Вхід | Реєстрація

Чи потрібен у Кобеляках орган сертифікації?

Чи потрібен у Кобеляках орган сертифікації?

В принципі для того, щоб відповісти на винесене у заголовок запитання потрібно розібратися з низкою інших питань. Одне із них – кому в маленькому райцентрі взагалі потрібна ота сертифікація, всілякі технологічні карти, документи, що свідчать про відповідність і так далі і тому подібне. На перший погляд – практично нікому. Адже в містечку практично не залишилось працюючих підприємств. Їх можна перерахувати на пальцях однієї руки. Завод продтоварів «Мрія», товариство «Зоря», колишня швейна фабрика, яка працює під егідою більш потужного полтавського підприємства, цегельний завод – оце певно і все, що залишилось ще з Радянського Союзу. До речі, частина цих нащадків радянського виробництва вже мають сертифікати та посвідчення про відповідність своєї продукції навіть європейським вимогам.

Але непотрібно забувати про кілька десятків приватних підприємців, котрі займаються виробництвом, наданням послуг, ремонтом тощо. Адже не всі заробляють собі на життя виключно перепродажем виробленого китайцями краму. От саме підприємцям-виробничникам рано чи пізно доведеться звертатися за послугами органів сертифікації. Це зараз вони, як і всі бізнесмени в Україні переживають не найкращі часи. Але криза неминуче зміниться економічним підйомом. Крім того обов’язково загостриться конкуренція і виростуть вимоги до якості продукції.

В самих Кобеляках, як і в подібних маленьких містечках, навряд чи доцільно утримувати штат фахівців, які можуть провести перевірку і видати відповідні документи про сертифікацію. Але з пошуком необхідних органів проблеми не буду. Достатньо набрати  в пошуковику, скажімо promstandart.com.ua і одразу знайдеться відповідна пропозиція. І нікуди не доведеться їхати. Спеціалісти самі приїдуть і зроблять все, що потрібно. Таки ж у двадцять першому столітті живемо.


Автор: Степан ЛУГОВИЙ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2015, 08:34 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації