Вхід | Реєстрація

Гадяцькі правоохоронці розкрили ряд крадіжок автотранспорту

Лише з початку року до Гадяцького райвідділу міліції надійшли 23 заяви від громадян про зникнення автомотранспорту. Найчастіше викрадали мопеди та скутери, які господарі залишали без нагляду.

Для розкриття крадіжок та угонів транспорту були задіяні основні сили правоохоронців. Працівники міліції провели ряд оперативно-розшукових заходів, які згодом дали свій результат.

Причетними до ряду злочинів виявилися двоє жителів одного із сіл Гадяцького району. Одному з викрадачів 19 років, іншому – 22.

Зловмисники діяли за однією ж і тією схемою: приїздили до райцентру, ходили вулицями міста і підшукували предмет наживи. Обравши мопед чи скутер без нагляду, чекали слушної нагоди та викрадали транспорт. До рук крадіїв іноді потрапляли ще й велосипеди, залишені без нагляду біля будинків та магазинів. Крадіжки скоювали як поодинці, так і спільно. Оперативники вже довели причетність зловмисників до 8-ми злочинів.

Викрадене зловмисники відразу продавали знайомому на запчастини. Виручені гроші витрачали на власні потреби.

По даних фактах слідчими відкрито кримінальні провадження за статтями 185 (Крадіжка) та 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом)Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до десяти років.


Автор: За матеріалами Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2015, 13:52 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації