Вхід | Реєстрація

Хто боїться страхової медицини?

Хто боїться страхової медицини?

Здається нинішня українська влада таки всерйоз взялася за проведення реформ у всіх сферах життя. І має намір втілити в життя те, про що всі попередні Уряди та Президенти лише говорили. Та й то, виключно пере виборами, забуваючи про обіцянки ледве не наступного дня після інавгурації чи прийняття присяги.

Якщо нічого екстраординарного не трапиться, то вже в найближчі рік-два, відбудуться кардинальні зміни і у сфері охорони здоров’я. Медицина, швидше за все стане страховою. А не такою, як зараз  - із абсолютно не визначеним статусом. Згідно Конституції, вона, медицина, нібито й безкоштовна. А в реальному житті всім і кожному доводиться платити. І в кращому випадку – лише за медикаменти. Безкоштовна медицина залишилась хіба що для нардепів та ще деяких високопоставлених «слуг народу».

Так що таке, екзотичне для більшості українців поняття, як медична страховка, має стати звичним явищем. Це зараз страхують своє здоров’я, лише найбільш «просунуті» або багаті. Воно й зрозуміло – перші є найбільш розумними, а у других просто дуже багато грошей. Ну, а більшість так званих пересічних громадян на медичному страхуванні намагаються зекономити. А ще конкретніше – просто його ігнорувати. Та що там говорити про страхування, коли величезна кількість українців взагалі воліють турбуватися чим завгодно, окрім власного здоров’я.

Між тим деякі страхові компанії вже досить давно пропонують різні види саме медичного страхування. І, зважаючи на вражаюче сумну статистику смертей від інсульту та інфаркту міокарда їх пропозиції мали б користуватися популярністю. Але не користуються.

Можливо дійсно лише повне «перезавантаження» української медицини змінить і ставлення людей до свого здоров’я. І люди нарешті почнуть перейматися тим, що вживають в їжу, що п’ють, звернуть увагу на фізкультуру та інші елементи здорового способу життя.

До речі, страхова медицина має вплинути і на підвищення кваліфікації медиків, особливо лікарів. Адже їх зарплата буде напряму залежати від їх рівня знань та умінь. Ну, а зовсім недолугі лікарі ризикують взагалі залишитися без роботи. Можливо саме тому частина медиків виступають категорично проти будь-яких змін сфері охорони здоров’я.

Категорично проти змін і та частина людей, котрі звикли регулярно шкодити власному здоров’ю, а потім отримувати, нехай і неякісну, але дешеву медичну допомогу.


Автор: Степан ЛУГОВИЙ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 червня 2015, 12:38 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації