Вхід | Реєстрація

Бажаючих служити в армії побільшало

Минулого року на 20% юнаків більше виявили бажання служити в армії, ніж 2008 року. У підсумку осіннього призову-2009 лави Збройних Сил та інших військових формувань поповнили 957 призовників з Полтавщини, повідомили сьогодні на нараді в ОДА, яку провів перший заступник голови Іван Близнюк.
За словами обласного військового комісара Миколи Авраменка всі комісаріати Полтавщини виконали план призову. Традиційно, найкраще спрацювали у Полтаві, Кременчуці та Миргороді. Складність осіннього призову була в тому, що багатьох хлопців відправили у режимні та навчальні частини. Тому прискіпливіше ставилися до стану їхнього здоров’я, загального розвитку та моральних якостей.
Осінній призов-2009 був профінансований державою на 100% , хоча не завадили б і інші надходження, каже керівник обласного військкомату. У найкоротший термін були сформовані і відправлені команди контрактників. Особлива увага приділялася тим, хто проходитиме службу в окремій бригаді генштабу Збройних Сил України, військових частинах правопорядку, батальйоні почесної варти, розвідці, аеромобільній частині та внутрішніх військах.
До складу медкомісій залучали найдосвідченіших фахівців. Двічі перевіряли фізичний стан призовників, і це дало свої результати: з області відправили до армії найздоровіших. Поки що лише одного з призваних повернули додому за станом здоров’я. І це позитивний результат, каже Микола Авраменко. Не забувають і про тих, хто ухиляється від армійської служби. Майже понад 2,5 тисячі матеріалів на тих, хто уникає виконання конституційного обов’язку, передано на розшук до правоохоронних органів. Зараз у військкоматах триває підготовка до весняного призову.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації