Вхід | Реєстрація

Вагонка – екологічний матеріал у вашому домі

Вагонка – екологічний матеріал у вашому домі

Сьогодні при будівництві житлових будівель все частіше стали використовувати натуральні матеріали. Як приклад, деревина. Досить популярною нині є обшивка вагонкою. Вона створює в приміщенні домашній затишок та чудовий природній мікроклімат. Вагонка підходить, як для зовнішньої, так і внутрішньої обробки фасаду. Фахівці стверджують, що вагонка з дерева чудово переносить різкі температурні перепади. Нагріваючись та охолоджуючись, вона абсолютно не змінює своєї структури та кольору. Та найкраще долає час хвойна вагонка, яка не змінюється протягом багатьох років. Як приклад, вагонка сосна. Вагонка з цієї породи дерева володіє чудовими антибактеріальними властивостями. Адже всім відомо, що повітря в хвойних лісах дуже чисте та цілюще. І використавши у будівництві такий природній матеріал, ви зможете постійно відчувати в приміщенні чудовий хвойний аромат. До того ж, в ціновій політиці вагонка з сосни є цілком доступною. Хоча сортів дерева, з яких виготовляють вагонку, окрім сосни, існує безліч. Це і липа, і осика, і кедр, і вільха.

Сьогодні при будівництві фахівці все частіше радять використовувати природні матеріали. Окрім того, що це екологічно, це ще значно спрощує та прискорює процес будівництва. Адже за вагонкою з дерева дуже легко заховати нерівні поверхні та різноманітні погрішності минулого ремонту.

Якщо ж ви таки обрали цей матеріал в будівництві чи ремонті свого будинку, то вам потрібно знати декілька правил, як за ним доглядати. Це дасть змогу зберегти красу натурального дерева якомога довше. Спеціалісти стверджують, що вагонку не можна мити, сильно змочуючи водою. Адже вона має властивість вбирати вологу. Також не варто використовувати миючі засоби та агресивні розчинники. Для захисту від вологи та інших зовнішніх факторів, вагонку, як правило, обробляють лаком. І таке лакове покриття потрібно періодично обновляти. Для видалення різноманітних забруднень з вагонки краще використовувати вологу ганчірку, змочену невеликою кількістю води.

Якщо ви таки вирішили використати вагонку для внутрішньої обшивки стін сауни, то її спершу потрібно обробити вологовідштовхуючими засобами. Також для захисту деревини можна використовувати будь-які засоби на основі натуральних компонентів. Це і масла, і фарби, і різноманітні просочення. Це дасть змогу надовго захистити вагонку від різноманітних пошкоджень.


Автор: Марія Романова
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 липня 2015, 15:28 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації