Вхід | Реєстрація

«Навіщо міліції камери, якщо вони не бачать порушень?»

«Навіщо міліції камери, якщо вони не бачать порушень?»

На засіданні громадської ради говорили про збір благодійних коштів у лікарні, автомобільні перегони у центрі Нових Санжар та нагородження почесним орденом.

Найбільш обговорюваним питанням став виступ виконавчого директора благодійної організації «Ваше здоров’я» Григорія Зозулі. Звертаючись до членів громадської ради, він одразу зауважив, що, оскільки є представником приватної благодійної організації, звітуватись ні перед ким не зобов’язаний.

— Ви ж не заслуховуєте на своїх засіданнях, приміром, представників церков? — поцікавився Григорій Сергійович.

Далі він таки розповів, що «Ваше здоров’я» у Новосанжарському районі об’єднує 400 членів. Раніше їх кількість сягала 2 тисяч. Щомісяця кожен із них сплачує членські внески. І якщо, не дай Боже, у нього стаються проблеми зі здоров’ям, організація виплачує йому кошти на лікування. Як зізнався сам Григорій Зозуля, суми, які виплачуються членам організації, є невеликими. Найбільша за минулий рік складала 650 гривень.

Як з’ясувалося у ході діалогу із членами громадської ради, ще одна вважлива функція «Вашого здоров’я» — допомога медичним закладам: Новосанжарській ЦРЛ, центру ПМСД та будинку-інтернату.

— Без них ми невідомо як би впоралися, — підтвердила головний лікар Новосанжарської ЦРЛ Ольга Гиря. — А так із їх допомогою ми мали можливість проводити ремонтні роботи, зокрема, відремонтували підвал, у який роками текла вода.

Члени ради зауважили, що більшість коштів, зібраних благодійною організацією, мали б іти на медикаменти чи оздоровлення її членів, а не на ремонти. На це Григорій Зозуля відповів:

— Членські внески — так, а от благодійні внески, які, підкреслюю, люди здають добровільно, ми можемо спрямовувати на ремонт, закупівлю рентгенівської плівки і таке інше.

Для порівняння він назвав цифри: з 204 тисяч, зібраних організацією станом на 1 липня, 101, 8 тисяч пішли на придбання виробів медичного призначення.

У наступному питанні обговорювали соціальний захист та медичне обслуговування як інвалідів війни, людей похилого віку, так і воїнів‑атовців та переселенців. Виступали перед членами ради начальник відділу пільг управління праці Ірина Стогній, головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря та головний лікар ПМСД Олег Яковенко. Зокрема, Ірина Борисівна повідомила, що у районі вже 45 чоловік отримали статус «учасник бойових дій». Частина з них уже демобілізувалися, частина продовжує захищати державу.

Після медицини та соціальної політики обговорювали проблему профілактики злочинності. За роботу міліції звітувалася начальник штабу Новосанжарського райвідділу Оксана Грузін.

— А навіщо закупляли оті відеокамери на райвідділ, якщо чи не кожного вечора у центрі Нових Санжар перегони молоді на автомобілях, а черговий цього не бачить? — поцікавилась член ради Тетяна Десятун.

Оксана Грузін пояснила, що жодного звернення до міліції з приводу будь-яких перегонів не надходило.
— Так зараз же два даїшники на весь район залишились. І то вони райвідділу не підпорядковуються, — став на захист колишньої колеги Василь Білоцерківець, у минулому — правоохоронець, а зараз — працівник РДА.

Обговоривши це питання, члени громадської ради вирішили звернутися до райвідділу за роз’ясненням: яку користь приносять міліції відеокамери, куплені за кошти районного бюджету. Підтримав таке звернення і присутній на засіданні голова районної ради Геннадій Супрун. Він же повідомив членам ради, що у відповідь на їхні попередні запити рада прийняла рішення про присвоєння імені загиблого воїна АТО Віктора Ходака Шедіївській школі. А його матір Ольга Ходак нагороджена орденом княгині Ольги.

Наостанок голова громадської ради Дмитро Павлик повідомив про включення до ради нового члена — представника молодіжної організації «Сокіл» Георгія Сьоміна.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 липня 2015, 10:05 | Нові Cанжари | Суспільство


1. шофер / 13 липня 2015, 15:50
До ануса усі ті камери. Максимум що вони можуть - у ясний сонячний день, розпізнати модель та колір авто - номерного знака, чи обличчя незнайомої людини, ви ніколи не зафіксуєте. І повсюди де ці камери встановлюються, ніхто цього так і не додибав - уявіть масштаб лохотрону. Бабло на закупівлю та встановлення незліченне - і все до фєні. СлабО? Навіть якщо там буде якісна дорогуща матриця, моторизований об'єктив і все таке - лантух на морду одів, і від усих доказів ти свободєн.

Те саме на автомобільних реєстраторах - дуже великі шанси того, що їхня зйомка не буде ніяким доказом, а їх купили міліони водіїв, і жодному це не дійшло. Із автореєстраторами ще кумедніше. Навіть якщо реєстратор буде із дорогою якісною матрицею, він пише лише те що спереді вас - а як на щот того що побоках та ззаду.... ?! Еге......

Змінено 13.07.2015, 15:56
2. Гай Фокс / 16 липня 2015, 21:17
3.професор
«В такій ненависній нині Рф є сайт...»
Ви явно професор не з юриспруденції.:) А то мали б знати, що будь-яке несанкціоноване відео, в тім числі і з відеореєстратора, скоріш за все, не буде використане судом у якості доказу вини правопорушника, якщо його не буде належним чином прикріплено до справи. Для автомобільного відеореєстратора -- це обов*язкова фіксація його наявності у протоколі події. Навіть у взірцевій Вам Росії. Не знаю, був той випадок з тим прокурором гучним чи ні, але самі прокурори порушують ПДР, не те, що їх родичі. І при тому успішно залишаються працювати. І у нас, і у них. А якщо і було якесь звільнення, тим більше, за власним бажанням, то приводом для цього, напевне, було щось інше.

Змінено 16.07.2015, 22:13
3. професор / 17 липня 2015, 00:34
Приказ Министерства внутренних дел Российской Федерации от 2 марта 2009 г. N 185
"Об утверждении Административного регламента Министерства внутренних дел Российской Федерации исполнения государственной функции по контролю и надзору за соблюдением участниками дорожного движения требований в области обеспечения безопасности дорожного движения.

Часть 24. Сотрудник при общении с участниками дорожного движения, за исключением случаев, запрещенных законодательством, имеет право использовать видео- и звукозаписывающую аппаратуру.
Часть 25. Сотрудник не должен препятствовать использованию видео- и звукозаписывающей аппаратуры участником дорожного движения, если таковое не запрещено законодательством. О существовании запрета сотрудник должен сообщить участнику дорожного движения, производящему запись.

на підставі цієї норми в РФ є можливість звертатись з ЗАЯВОЮ, де вказана модель, марка та ідентифікаційні дані записуючого пристрою, а також обставини , при яких відбулась певна подія, повідомлення заявника про те, що він ознайомлений з відповідальністю за подачу завідомо неправдивих показів або матеріалів, та власне скарга на певного учасника дорожнього рухук (чи іншого випадку). На підставі цієї заяви суд приймає до справи додане відео,і розглядає власне заяву, і за результатами розгляду повідомляє заявника. Все. Випадок з прокурором був показовий з тих причин, що прокурор вів ререважно дрібні справи, пов*язані з порушенням адмінкодексу у справах дорожнього руху.
4. Гай Фокс / 17 липня 2015, 10:20
5.професор
«Часть 24. Сотрудник при общении с участниками дорожного движения, за исключением случаев, запрещенных законодательством, имеет право использовать видео- и звукозаписывающую аппаратуру.
Часть 25. Сотрудник не должен препятствовать использованию видео- и звукозаписывающей аппаратуры участником дорожного движения, если таковое не запрещено законодательством. О существовании запрета сотрудник должен сообщить участнику дорожного движения, производящему запись.»
Ці обидві норми стосуються спілкування та оформлення події, якщо така сталась, співробітниками органів контролю безпеки дорожнього руху. І аж ніяк не випадкового відео з якогось невстановленого девайза, що зроблене, приміром, з салону автомобіля чи перехожим на вулиці.
5.професор
«...прокурор вів ререважно дрібні справи, пов*язані з порушенням адмінкодексу у справах дорожнього руху.»
От Ви самі і пояснили, чому цим прокурором "пожертвували".
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації