Вхід | Реєстрація

Антикризовий закон у сфері зайнятості: допомога по частковому безробіттю

Надання допомоги по частковому безробіттю за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, як один з профілактичних заходів, передбачених Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення» у 2009 році, сприяло збереженню кадрового потенціалу підприємств.
Виплати по частковому безробіттю отримали 23 підприємства, що дало змогу зберегти в Україні 12,5 тис. кваліфікованих фахівців на своїх робочих місцях.
Завдяки цій фінансовій підтримці 8 підприємств вийшли із стану простою і продовжують працювати.
Зокрема, голова правління підприємства ВАТ «Кредмаш» (Полтавська обл.) Н.І.Данилейко направив на адресу Міністерства праці та соціальної політики України та Державного центру зайнятості лист з подякою за своєчасну підтримку підприємства у часи фінансово–економічної кризи. У листі повідомлялося про продовження роботи підприємства, збільшення обсягів виробництва, вихід на нові ринки збуту будівельно-дорожньої техніки, яка виготовляється на підприємстві.
Таким чином, допомога по частковому безробіттю забезпечила збереження зайнятості понад 2500 працівників Кременчуцького заводу дорожніх машин (ВАТ «Кредмаш») та дала можливість уникнути масових скорочень на підприємстві.
Міністерством праці та соціальної політики України за участю Державного центру зайнятості розроблено законопроект про продовження норми з надання допомоги по частковому безробіттю на 2010 рік, який вже внесено на розгляд Верховної Ради України.

Автор: www.dcz.gov.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2010, 15:01 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації