Вхід | Реєстрація

Демократію в союзники взяли

По масштабах курортного Миргорода виборча дільниця №11 обслуговувала найбільш густонаселену багатоповерхову частину міста. Тут було зареєстровано 2308 виборців. Із них голосували 1531, або 66,33%. У приміщенні для голосування було тепло, затишно. Людей зустрічали члени виборчої комісії і, хто мав у тому потребу, допомагали розшукати потрібне прізвище у списку виборців. Ні черг, ні метушні не було помічено.
Спостерігаючі від політичних партій і блоків, які претендували на «золоту булаву», разом з уповноваженими на те членами виборчої комісії подалися «спостерігати», чи справді усі занесені до списків для голосування вдома (а це 71 виборець) із поважних причин не мали змоги обирати Президента на виборчій дільниці? Про це запитую у спостерігача від партії Юрія Костенка Олени Олегіної.
- За всіх розписуватися не беруся, - відказала захисниця інтересів свого кандидата в Президенти, - але мені про будь-які порушення демократичних засад голосування не відомо…
Такої ж думки й інші, принаймні ті, з ким випало говорити, спостерігачі, які були присутні на виборчій дільниці. Знана у місті громадська активістка так і сказала: «Колись я брала участь у художній самодіяльності і мала від того задоволення. Тепер у ролі спостерігача почуваюся ніби на політичній виставі. Цікаво!..»
Було і таке. Один виборець зателефонував у виборчу комісію і повідомив, що він у цей день працює на заводі. Отож, зажадав «хай комісія підскоче до мене на роботу…» Члени комісії, звісно, нікуди не «скакали». Порадили йому знайти підміну на якийсь час. Так і зробили.
Голова дільничної комісії Олена Шмиголь, секретар Світлана Горобець, усі причетні до організації голосування члени комісії достойні похвали. Активності виборців сприяло і те, що з віддалених околиць міста людей до виборчих дільниць підвозили спеціально виділені автобуси, а також було продовжено час роботи громадського транспорту на усіх міських маршрутах.
На дільниці №11 і по місту найбільше голосів одержав Віктор Янукович. На сільських виборчих дільницях попереду Юлія Тимошенко.

Автор: Леонард НІКОЛАЄНКО, газета «Миргород наш дім»; www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2010, 13:37 | Миргород | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації