Вхід | Реєстрація

Зростання захворювання на грип та ГРВІ не зафіксовано

Та все ж попри значні зниження температурних показників зростання кількості звернень мешканців міста до лікарень з приводу захворювання на грип та ГРВІ медики не фіксують. Наразі, зазначають останні, ситуація стабільна та характеризується сезонним підйомом. З метою профілактики фахівці радять бути більш уважними до свого здоров'я і додати до раціону вітамінів, а тим, хто захворів, – вчасно звертатись по кваліфіковану лікарську допомогу.
Попри значне зниження температурних показників, говорять медики, росту звернень населення із захворюванням на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції вони не фіксують.
Людмила Піляй, завідуюча відділенням загальної практики сімейної медицини 4 МКЛ:
- В порівнянні з минулим роком я не можу сказати, що зараз у нас є значний ріст захворювань на ГРВІ та грип. Зараз пішла на спад 2 хвиля епідемічного підйому захворюваності. При зверненні хворого до лікаря або при виклик додому на наступний день лікар обов'язково телефонує і слідкує за станом хворого.
У 4-й міській клінічній лікарні розповідають: нині у порівнянні з більш як півтисячею викликами, які фіксували під час першої хвилі грипу (початок листопада), станом на 11 годину понеділка – лише 180. По місту, зазначили в управлінні охорони здоров'я, ситуація стабільна та характеризується сезонним підйомом: проти майже 2 з половиною тисяч викликів по місту під час першої хвилі захворювання, менше однієї тисячі – станом на понеділок.
Серед основних профілактичних порад медиків – вживати більше вітамінів, часто мити руки, при перших ознаках – звертатися до лікаря.
Людмила Піляй, завідуюча відділенням загальної практики сімейної медицини 4 МКЛ:
- Не потрібно самостійно вживати антибіотики. Я наголошую, що в перші 3 дні хвороби вживати антибіотики взагалі не можна.
Аби не застудитися у дні, коли температура -20, фахівці радять вдягатися тепліше і не стояти на місці. Переконують: краще пройти одну зупинку пішки, ніж 5-10 хвилин чекати транспорту. Додаткові поради медиків у такі морози є і для курців. Якщо палити на вулиці зараз, можна наразити свої легені на подвійну небезпеку через суттєве пересушування слизових оболонок.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації