Вхід | Реєстрація

Рада ухвалила пакет законопроектів щодо реструктуризації боргу

Рада ухвалила пакет законопроектів щодо реструктуризації боргу

Депутати Верховної Ради України ухвалили в першому читанні і в цілому пакет із п’яти законопроектів щодо реструктуризації державного боргу і його часткового списання.

За кожен законопроект депутати голосували окремо.

Зокрема, за проект внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання проголосували 309 депутатів.

За внесення змін до закону "Про цінні папери та фондовий ринок" стосовно державних деривативів, тобто реструктуризації державного та гарантованого державою боргу та його часткового списання, проголосували 307 депутатів.

Також внесені відповідні зміни до Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування під час реструктуризації державного і гарантованого державою боргу та його часткового списання та закону про державний бюджет щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати України.

Ухвалено також постанову про забезпечення фінансової стабілізації в рамках виконання програми Міжнародного валютного фонду "Механізм розширеного фінансування".

«Ми отримуємо конкретне списання 3,6 мільярдів доларів. Це ті борги, які накопичували за 20 років, але які ми мали б платити. Ми економимо близько п’яти мільярдів доларів відсотків, які б мали платити. Протягом найближчих чотирьох років ми не будемо погашати наші боргові зобов’зання. Якщо Україна буде зростати, то кредитори будуть отримувати додаткові кошти. Це правда. Але при тій умові, якщо ВВП складе 125 мільярдів доларів. Це означає, що якщо протягом наступних 25 років ВВП зростатиме більше 4%, то ВВП України має бути на рівні Швейцарії і трохи менше Саудівської Аравії. Я хочу заплатити кредиторам, якщо наша країна буде однією з найуспішніших країн світу», – заявив під час заключного виступу перед голосуванням прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Крім того, прем’єр наголосив, що неухвалення даних законопроектів означатиме фактичне оголошення дефолту для України.

Проти ухвалення документів виступали фракції «Батьківщина» і Радикальна партія.

Україна домовилася з кредиторами про списання 20% боргу.


Автор: «Громадське.TV»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 вересня 2015, 15:44 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації