Вхід | Реєстрація

Світлана Кравченко розмальовує Кобеляки

Світлана Кравченко розмальовує Кобеляки

Останньою роботою професійного художника став розпис літньої сцени, що на вулиці Касьяна.

Навесні 2014 року в Кобеляках відбулася стихійна акція з повалення пам’ятників. Під гарячу руку місцевих та заїжджих «активістів», серед яких в основному були члени партії «Свобода», потрапив не лише бюст Леніна, а й Стела пам’яті комсомольців. Вождя завалили вручну, а бетонну споруду, встановлену на честь молодих продовжувачів справи Ілліча, зруйнували за допомогою автотранспорту.

Через кілька днів після руйнувань залишки бетонної стели вивезли і на її місці трішки прибрали. Заради справедливості потрібно згадати, що в акції із прибирання взяли участь і деякі партійці «Свободи». Залишки стели накрили чорною поліетиленовою плівкою. Після цього кобелячани трішки поуправлялися в тому, хто дасть влучнішу назву новій споруді в центрі міста. Одні говорили, що це схоже на священний камінь Кааба. Менш обізнані із мусульманськими святинями стверджували, що то — пам’ятник кобеляцькій «Свободі».

Зрештою кобеляцькі депутати вирішили, що на місці колишньої стели спорудять сцену. Потрібно відзначити, що майданчик біля районного Центру культури і дозвілля міська влада вже кілька років поспіль використовує під час відзначення новорічних свят. А після спорудження сцени посадовці планують використовувати цю місцину ще активніше. Там мають проводитися різноманітні концерти та урочисті заходи.

Роботи з будівництва сцени виконали працівники міського підприємства «Водоканал». А після цього міська влада запросила художницю Світлану Кравченко, аби та розмалювала елементи споруди петриківським розписом. За кілька тижнів до цього Світлана подібним чином розписала фойє міської ради. Чиновникам сподобалась її робота і вони запропонували художниці новий проект.

Розмальовувати сцену Світлана Кравченко почала в суботу, а закінчила роботу за три дні.

У суботу до сцени навідався міський голова Олександр Ісип. Він не приховував свого задоволення від побаченого. Олександр Михайлович сказав:

— Робота ще не закінчена, але вже видно, що буде дуже красиво. Вважаю, що ідея із прикрашенням сцени саме петриківським розписом є дуже вдалою. Це не лише красиво. Петриківський розпис є унікальним надбанням всього українського народу. Він — поза часом і політикою. Досить ставити пам’ятники різним вождям. Влада, ідеологічні пріоритети можуть ще багато разів змінитися, петриківський розпис ні, він — назавжди.

Міський голова стверджує, що з бюджету на розпис сцени витратили лише кілька сотень гривень. Ці кошти пішли на придбання фарби та пензлів. Також були залучені спонсорські гроші, які у свій час зібрала юна жителька райцентру Настя Бодня.

На саме ж будівництво потратили 125 000 бюджетних гривень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2015, 10:07 | Кобеляки | Цікаве


1. петерс / 24 вересня 2015, 22:16
Памятник Філону буде в вигляді виробу №2,ввесь із гуми.
2. Адекватний / 24 вересня 2015, 22:40
"Петриківський розпис є унікальним надбанням всього українського народу. Він — поза часом і політикою"
Ну як же він поза політикою, коли його використовують для виборчого піару Ісипа?
3. саша ставицький / 25 вересня 2015, 08:47
У Олександра Михайловича батько був комуныстом , то чи не проводитиме вын декомунызацыю ы на могилы батька ?А взагалы необхыдно людины мати честь ы гыднысть ы не бути хамелеоном.
4. Адонірам / 25 вересня 2015, 09:11
3.саша ставицький
«, то чи не проводитиме вын декомунызацыю ы на могилы батька »

Якщо накажуть, то прводитиме. Це ж звичайнісінький жидомасноська традиція - на місцях колишніх меморіалів чи поховань поховань влаштовувати пляски. Кончені і безмозглі українці в це не вірять, хоча щороку спостерігають подібні пляски в Умані на могилі цадика Нахмана.
5. Народ / 26 вересня 2015, 13:22
Кулічковський завалив стелу, а вчора освятив сцену. Отакі реаліі нашого містечка.
6. Петлюрівець / 26 вересня 2015, 14:34
5.Народ
«Кулічковський завалив стелу, а вчора освятив сцену. Отакі реаліі нашого містечка.»

Слава Богу , що є такі священники як Д.Кулічковський !!!
7. сергійко / 26 вересня 2015, 16:15
Стаття про Батюшку в Колосочку,а на Покрову прийматиме в полковники і висвячуватиме в депутати всіх бажаючих(безплатно)
8. сергійко / 26 вересня 2015, 16:18
На могилі Цадика Нахмана плясок немає,біля.
9. Олексій / 26 вересня 2015, 16:57
6.Петлюрівець
«Слава Богу , що є такі священники як Д.Кулічковський !!!»

шкода що такого урода ще не прибили...
10. Адекватний / 26 вересня 2015, 17:20
8.сергійко
«На могилі Цадика Нахмана плясок немає,біля.»

Ну нехай буде "біля". Не чіпляйтесь до дрібниць. Мова про суть явища. Ісип теж влаштовує пляски не буквально на могилі, а на місці меморіальної стелли. Правда, колись він метикував на самих братьских могилах генделик зубдувати та видно побоявся. Ще час не прийшов.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації