Вхід | Реєстрація

Прокурори відшкодували державі 114,5 млн. грн. завданих збитків

Нещодавно в обласній прокуратурі відбулося розширене засідання колегії прокуратури області, де обговорили підсумки роботи за 2009 рік. Відзначалося, що упродовж минулого року органами прокуратури області щодо захисту прав і свобод громадян та інтересів держави було порушено 349 кримінальних справ, з яких 120 – про конституційні права і свободи громадян (із них про оплату праці – 35, про охорону прав неповнолітніх – 53. Поновлено права більше 20 тис. дітей).
За актами прокурорського реагування державі відшкодовано збитків на суму 114,5 млн. грн., у тому числі до бюджету – понад 28 млн. грн. За актами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 3296 посадових осіб. До місцевих територіальних та господарського судів в інтересах держави та громадян прокурорами пред’явлено більше 2 тис. позовів на суму 57 млн. 470 тис.грн.
Слідчими органів прокуратури області закінчено провадженням 498 кримінальних справ, з яких 477 з обвинувальними висновками направлено до суду. Відшкодовано понад 8,5 млн. грн. завданих злочинами збитків. Як зазначив прокурор області, робота органів прокуратури Полтавщини в цілому не викликає зауважень, але є певні недоліки щодо координації діяльності правоохоронних органів у боротьбі зі злочинністю, які потребують усунення. Зокрема, минулого року в регіоні було зареєстровано на 6,7% більше злочинів. Кожен 3 злочин залишився нерозкритим. На 16,5% збільшилася кількість тяжких злочинів і погіршилося їх розкриття. Окрім цього, за словами Віктора Войцишена, потребує активізації робота правоохоронців по виявленню та розслідуванню злочинів економічної спрямованості і відшкодування завданих ними збитків. Також прокурор області наголосив, що негативний вплив економічної кризи вимагає від прокурорів посилення нагляду за додержанням конституційних прав громадян. Особливої уваги потребує питання невиплати заробітної плати, заборгованість з якої на кінець року сягала 37,5 млн. грн. За результатами обговорення на колегії було прийняте рішення, яким передбачені заходи, спрямовані на покращення роботи органів прокуратури області.

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2010, 16:51 | Полтавщина |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації