Вхід | Реєстрація

Пам’ять про майора Мінькова живе в серцях вдячних кобелячан

Пам’ять про майора Мінькова живе в серцях вдячних кобелячан

Одного разу проглядаючи в інтернеті фото нашого міста, любуючись краєвидами, видатними людьми та визначними пам'ятками Кобеляк, мені цілком випадково зустрілася зсилка-прохання одного з гостей сайту.

Суть прохання зводилася до того, що онук повідомляв: в Кобеляках захоронений його дід - майор Міньков, а він через відомі події не може приїхати з РФ до могили. І прохав дізнатися, де знаходиться могила та по можливості доглянути за нею.

Перша думка була така, що майор Міньков - це колишній житель Кобеляк, тому до Росії від мене полетів запит про місце поховання на нашому кладовищі і чи не залишилося у нас ще когось з живих родичів. Але буквально наступного дня мозок осінила інша думка: а може це хтось із захисників чи визволителів Кобеляк ще з часів Другої світової війни?

І дійсно, на Алеї Слави міста Кобеляки, поруч з Пам'ятником Скорботній Матері та Вічним Вогнем, в ряду могил воїнів-визволителів спочиває у вічному спокої двічі орденоносець, командир гвардійського стрілецького полку майор Міньков Сергій Якович, який саме у День визволення Кобеляк від німецьких окупантів загинув у вересні далекого 1943 року від вибуху міни при виконанні бойового завдання.

Сім'я майора Мінькова остаточно дізналася про його точне місце захоронення лише кілька років тому. На жаль, обидва сини та дружина загиблого не дожили до сьогодення. Та нині живі донька Олександра, онук Володимир та правнук Олександр відтепер точно знають, що дуже близький і рідний для них чоловік гідно похований в українському місті Кобеляки, за яке він проливав свою останню кров, а врешті віддав і життя.

У Кобеляках цінують і шанують ветеранів війни. У нас немає ненависті до Росії та росіян, у нас немає бандерівців та Правого Сектору, якими так бездарно й безглуздо лякають ЗМІ нашого такого тепер недружнього північного сусіда. Ми не хочемо війни, а ще не хочемо, щоб нашу землю топтали окупанти, як "чужі", так і "свої".

У часи війни майор Міньков разом з українцями бився з ненависним ворогом, визволяючи нашу землю від німецьких окупантів. Тому дуже хочеться вірити, що маленький укрїнець-правнук фронтовика Арсен, який сьогодні також покладав квіти на могилу визволителя Мінькова, ніколи не зійдеться в бою проти Олександра – росіянина-правнука фронтовика Мінькова, який вже сьогодні отримає це фото.

А нашим правителям, як в Україні, так і особливо в Росії, слід добряче заглянути "під хвіст" і примусити їх до миру між нашими народами. Це наш громадянський і людський обов’язок!

 


Автор: Валерій КОРОБЕЙНИК, депутат Кобеляцької міської ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2015, 09:53 | Кобеляки | Суспільство


1. петерс / 24 вересня 2015, 22:12
Так званий герой-простий алкоголік невезунчик.Боїв в Кобеляках в 43 році не було,пятеро визволителів на трофейному мотуцуклеті поїхали на Медведівку за самогоном та невдало підірвались на міні,от і вся історія псевдо героя.Історія правдива почута із уст поважної людини,на жаль вже нема з нами.
2. Адекватний / 24 вересня 2015, 22:38
1.петерс
«Так званий герой-простий алкоголік невезунчик.»

На фронті алкоголіків в приципі не було в силу навіть специфіки буття. Зачення терміну "алкоголік" може пояснити тобі сам автор статті. Це по-перше. По-друге. Тут ніде не написано, шо він став героєм у звязку з тим, що підірвався на міні, якщо навіть припустити, що це правда. А от про деяких так званих сучасних гороїв ми заємо навіть з ЕХО, таки так підривалися на міні і тепер стали героями. Та і війна та була праведна, за рідну землю, а не братовбивча.
3. петерс / 24 вересня 2015, 23:06
Певно є сенс в ваших словах,от тілько БРАТОВБИВЧА ріже слух-для мене та інших патріотів кацап-окупант не брат,а ВОРОГ.Галушко з Коробейником тихо б помянули касноармєйца-аватара та і всьо,але вони вирішили перед виборами зробити маленький піар,розрахований на людей з совком в голові.Не треба було ворохати пройдешнє,бо в данному спектаклі Галушко явився мерзенним лицеміром,ну а Семенович-то він всерівно скоро в США до сина звалить.
4. Адекватний / 24 вересня 2015, 23:57
3.петерс
«Галушко з Коробейником тихо б помянули касноармєйца-аватара та і всьо,але вони вирішили перед виборами зробити маленький піар,»

З цим я згоден на всі сто.
3.петерс
«от тілько БРАТОВБИВЧА ріже слух-для мене та інших патріотів кацап-окупант не брат,»

А з цим не буду перконувати, воно само рзвиднеться. Пишучи братовбивча, я до речі, не мав на увазі росіян. Вважаєте ви їх окупантами, як вам розказали, вважайте. Але чесно з калькулятором порахуйте, скільки загинуло громадян України з обох сторін. А на Донбесі ще й загинула масса мирого населення. У вас же є інтернет, знайдіть цифри не з Російських ЗМІ чи сайтів, але й не і з УкрЗМІ
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації