Вхід | Реєстрація

У НВК №1 збирають гроші та кришечки для військових

У НВК №1 збирають гроші та кришечки для військових

У понеділок в навчальному закладі пройшов патріотичний ярмарок, присвячений Дню визволення Полтавщини.

Про підготовку до заходу тижневику «ЕХО» розповіла педагог-організатор Оксана Ярмоленко:

— Це вже другий осінній ярмарок, який ми проводимо з вихованцями навчально-виховного комплексу, — говорить Оксана Олексіївна. — Учні та педколектив ретельно готуються до цього заходу. Напередодні в кожному класі проходить виховна година, де дітям розповідають про Другу світову війну та місце нашої держави в ній. Учні знають, що 23 вересня 1943 року наш обласний центр був звільнений від окупантів, а через два дні їх вигнали і з Кобеляк.

Зі слів педагога-організатора, вдома діти разом із батька готують різноманітні смаколики, варять компоти, які наступного дня продають за символічну ціну на ярмарку. Крім солодкої випічки, учні та вчителі приносять фрукти. Обов’язково в продажі є дитячі поробки. Вилучені кошти дирекція комплексу передає на потреби військових.

— Цього року ми дещо змінили свої плани, — продовжує Оксана Ярмоленко. — Справа в тому, що сина працівниці нашого закладу призвали до лав Збройних Сил України. І ми, порадившись, вирішили віддати гроші йому. Упевнена, що він придбає за них всі необхідні для служби речі.

Також педагог-організатор повідомила, що колектив НВК приєднався до всеукраїнської акції зі збору пластикових кришечок, який проводить Київський благодійний фонд «ОВЕС»:

— Ця організація співпрацює з виробником протезів, який готовий виготовляти їх для українських солдатів безкоштовно. Та для цього потрібна сировина: пластикові кришечки. Ми розповіли про це учням. У холі навчального закладу поставили скриньку, у яку всі бажаючі можуть вкидати кришечки. Ця акція триватиме до грудня місяця.

Ярмарок у НВК проходив у два етапи. На одній перерві свої вироби реалізовували учні молодших класів. А потім настала черга старшокласників. Діти з усією відповідальністю підійшли до поставленого завдання. Покупцями ж на ярмарку були як самі учні, так і педагоги й техперсонал. Усього за час торгівлі дітям вдалося зібрати більше чотирьох тисяч гривень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2015, 13:47 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації