Вхід | Реєстрація

Диски із українськими казками та піснями – у кожен дитячий садочок Полтави

Диски із українськими казками та піснями, необхідними для розвитку дитини, відтепер матиме кожен дитячий садок Полтави. Випуск дисків, до яких ввійшли кращі народні твори та твори кращих українських авторів, стало свого часу покликанням заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка. Політик особисто займався пошуком та підбором матеріалу. А для передачі дисків освітянам прибув до Полтави.
На презентації тематичних дисків для дитячих садочків від Миколи Томенка поруч із їх упорядником - мер Полтави Андрій Матковский. У вступному слові Андрій Матковский наголосив на доцільності використання нині саме такого навчального матеріалу для роботи з маленькими полтавцями.
Андрій Матковський, міський голова:
- Треба займатися, перш за все, питанням живих людей, наших дітей, і не може бути української держави без української історії, українських традицій, пам'яток.
Микола Томенко презентував присутнім чотири диски. Перші три, розповів заступник Голови Верховної Ради, призначені для використання в школах. Диск «Головні пісні та мелодії України» містить музичний супровід до всіх офіційних свят, які є в школі. Другий диск присвячений нашому землякові Василю Симоненку та вміщує унікальний запис із голосом поета. Диск, який вийшов потім, - «Живі голоси» - розповів політик, створений спеціально для використання на уроках української літератури - в ньому зібрано твори у виконанні їх авторів - відомих письменників та поетів. А от четвертий диск, який створювався спеціально для дошкільнят, вийшов у двох частинах.
Микола Томенко, заступник Голови Верховної Ради:
- Коли ми почали дивитися матеріали, то виявилося, що мінімум 2 диски треба зробити. Казковий - казки, а 2-й ми підбирали так, щоб можна було зробити концерт, ранок, якусь гру провести, навчити їх колядок-щедрівок.
Диски для вихованців дитячих садків Микола Томенко назвав «Слуханками». Говорить: особисто відбирав твори - аби не були сумними та легкими для дитячого сприйняття. На дисках - унікальні твори, які, переконаний він, будуть до вподоби і дітям, і дорослим. Кожна казка на «казковому» диску містить вступ.
Під час створення матеріалу для дисків, говорить Микола Томенко, використовувалися твори із архівів Національної радіокомпанії, а побачили диски світ завдяки фінансуванню їх упорядника. Кожен дитячий садок Полтави після презентації отримав диски-слуханки. Міський голова Андрій Матковский попросив завідуючих дитячими садочками вказати, у кого в закладі немає музичного центру для прослуховування дисків. Таких у місто п'ять. Однак, мер зазначив: найближчим часом нову апаратуру отримають всі дитячі садочки. Такі подарунки маленьким полтавцям зроблять депутати міської ради, міський голова та народний депутат Вадим Петренко, останній погодився подарувати п'ять музичних центрів.

Автор: Юлія Лис, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації