Вхід | Реєстрація

Останнє пленарне засідання депутатів шостого скликання

Останнє пленарне засідання депутатів шостого скликання

16 жовтня голова Кобеляцької районної ради Василь Мирошнеченко провів сорок першу позачергову сесію районної ради.

Участь у роботі пленарного засідання взяли голова районної державної адміністрації Таміла Шевченко, заступник голови районної ради Ганна Кондратьєва депутат Полтавської обласної ради Анатолій Шкарбан, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації, представники акредитованих засобів масової інформації.

Засідання розпочалося із вручення нагороди Полтавської обласної ради «За вірність народу України», яку презентував депутат обласної ради Анатолій Шкарбан. Дана відзнака являє собою нагрудниий знак і ним мають нагороджувати учасників Антитерористичної операції, а також волонтерів і благодійників за значний внесок у матеріальне забезпечення української армії. За поданням Кобеляцького районного благодійного фонду «Захисти Вітчизну» даною відзнакою нагороджено керівників фермерських господарств району: Віктора Малюка, Петра Слокву, Анатолія Сердюка, Івана Стрюка, Валерія Дригу, Сергія Жука, Володимира Струка, Івана Лещенка, Віктора Даценка, Івана Байбару, Володимира Білоуська, Миколу Антонова та інших.

Далі депутати перейшли до розгляду питань порядку денного пленарного засідання.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Андрій Дацко інформував присутніх по питанню «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2015 рік». Даним проектом рішення планується внести зміни до доходної і видаткової частини бюджету за рахунок трансфертів з державного, обласного, сільських бюджетів та понадпланових надходжень до районного бюджету.

У зв’язку із збільшення розміру мінімальної заробітної плати збільшено обсяг освітньої та медичної субвенцій. Дані субвенцій будуть спрямовані на оплату праці працівників шкіл та працівників медичних закладів району.

Також збільшено обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною". Окрім того додатковий обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам буде направлено на виплату допомоги сім"ям з дітьми, малозабезпеченим сім"ям та інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами I чи II групи внаслідок психічного розладу.

Також передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року та на виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків та іменних запрошень.

Із обласного бюджету планується отримати іншу дотацію у сумі 190 000,00 тис. грн., яка направляється на будівництво водорозподільчої мережі в с. Красне Красненської сільської ради (проект DESPRO).

Також Андрій Іванович озвучив суму субвенції загального фонду, яку планується отримати від сільських бюджетів на утримання лікувальних, дошкільних та загальноосвітніх закладів району.

Щодо перевиконання доходної частини загального фонду районного бюджету за 9 місяців то кошти у сумі 1 190 810,00 грн. будуть спрямовані:

Відділу освіти райдержадміністрації – 814 012,00 грн., в тім числі: 200 000,00 грн. - на паливо – мастильні матеріали для підвозу дітей до школи та додому); 5 000,00 грн. – на придбання запасних частин до автомобіля “Газель”; 127 000,00 грн. – на утримання Радянського, Озерського та Василівського дошкільних навчальних закладів; 20 000,00 грн. – на придбання спортивного інвентарю для ДЮСШ; 3 900,00 грн. – на капітальний ремонт двигуна шкільного автобуса Кобеляцької ЗОШ І – ІІІ ст. №2; 458 112,00 грн. – спів фінансування інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку за бюджетною програмою “Державний фонд регіонального розвитку” на придбання шкільних автобусів для Шенгурівської та Озерської шкіл.

Центральній районній лікарні – 120 000,00 грн., в тім числі: 70000,00 грн. - на придбання м’якого інвентарю; 50 000,00 грн. - на придбання медикаментів та виробів медичного призначення.

КЗ “Кобеляцький Центр первинної медико - санітарної допомоги” – 80 000,00 грн., в тім числі: 55 000,00 грн. – на придбання твердого палива; 3 500,00 грн. – на поліграфічну продукцію; 17 000,00 грн. – паливо – мастильні матеріали; 4 500,00 грн. – на оплату послуг зв’язку.

РО ВФСТ “Колос” - 10 000,00 грн. (додаткові кошти).

Сектору культури і туризму райдержадміністрації – 97 798,00 грн. грн., в тім числі: 20 000,00 грн. - завершення поточного ремонту покрівлі музею О. Гончара; 64 398,00 грн. – на оплату природного газу; 12 000,00 грн. – на придбання сценічних костюмів; 1 400,00 грн. – на усунення недоліків системи пожежної безпеки Кобеляцької ДМШ.

Та на виконання програми розвитку та підтримки районної газети “Колос” на 2015 – 2019 роки – 15 000 грн.

Після обговорення даних пропозицій депутати підтримали запропонований фінансовим управлінням райдержадміністрації проект рішення.

Далі голова постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів, цін, управління майном та інвестицій Володимир Вовк запропонував підтримати ряд майнових питань, а саме: «Про прийняття до спільної власності територіальних громад Кобеляцького району Полтавської області майна комунальної власності Озерянської територіальної громади Кобеляцького району Полтавської області (медичного автомобіля)»; «Про надання згоди відділу освіти Кобеляцької районної державної адміністрації на списання та зняття з балансу майна спільної власності територіальних громад Кобеляцького району Полтавської області (котельні Іванівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів)» та «Про безоплатну передачу майна спільної власності територіальних громад Кобеляцького району Полтавської області з балансу Кобеляцької районної ради на баланс відділу освіти Кобеляцької районної державної адміністрації».

Останнім питанням порядку денного було – «Про присвоєння звання «Почесний громадянин Кобеляцького району Полтавської області» Салогубу Віталію Андрійовичу – воїну - земляку, який виконував свій військовий обов’язок в зоні антитерористичної операції на сході України та помер.

Окрім питань порядку денного пленарного засідання депутати одноголосно підтримали пропозицію Анатолія Шкарбана щодо відзначення нагородою Полтавської обласної ради «За вірність народу України» кобелячани, які загинули виконуючи свій військовий обов’язок у зоні проведення АТО.

На завершення голова районної ради Василь Мирошнеченко подякував депутатам районної ради за роботу та наголосив, що депутатський корпус ради складався із різних політичних сил, досить багато добрих справ зроблено для соціально-економічного розвитку та піднесення добробуту територіальних громад Кобеляцького району.


Автор: Кобеляцька районна рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 жовтня 2015, 14:50 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації