Вхід | Реєстрація

Сучасні інформаційні технології у полтавській медицині: пацієнтам зручніше

Сучасні інформаційні технології у полтавській медицині: пацієнтам зручніше
Протягом останніх кількох років в міських лікувально-профілактичних закладах активно впроваджуються сучасні інформаційні технології, здійснюється оснащення їх комп'ютерною технікою та відповідним програмним забезпеченням, наголосив на прес-конференції у ІА «Новини України» начальник управління охорони здоров'я Сергій Котов. Пріоритет надається комп'ютеризації амбулаторно-поліклінічної служби.
Вже створено більше 90 автоматизованих робочих місць з програмним забезпеченням «Сімейний лікар». Створюється корпоративна комп'ютерна медична мережа міста. Лідером упровадження цих технологій серед міських лікувальних закладів є 4-а міська клінічна лікарня, станція швидкої медичної допомоги, дитяча міська клінічна лікарня.
Зокрема, в 4-й міській клінічній лікарні, керівник якої Леонід Куроєдов теж брав участь у прес-конференції, вже створена модель корпоративної комп'ютерної мережі, яка об'єднала поліклініки, амбулаторії сімейної медицини, лабораторію та інші діагностичні служби.
Діє програмний комплекс „Госпітальна система", на базі якого формується амбулаторна карта пацієнта. До цієї програми в 4-й лікарні підключені всі сімейні лікарі, вузькі фахівці (невропатологи, отоларингологи, офтальмологи, клінічна, біохімічна лабораторії та інші). Комп'ютеризовано 68 робочих місць. У 2009 році придбано 19 одиниць комп'ютерної техніки та програмного продукту на загальну суму 114,6тис.грн. Установлено зв'язок з поліклінікою № 1 (вул. Калініна, 36), амбулаторії № 2 (вул.Нікітченка,2) і № 3 (вул. Станіславського 2/14).
Впровадження інформаційної системи, по-перше, дає лікарю більший обсяг інформації про хворого, по друге, і найголовніше, хворі витрачають менше часу на відвідування лікаря. За допомогою цієї системи в електронному режимі здійснюється: запис на прийом до лікарів, відстежується проходження хворих по фахівцях, в автоматичному режимі відбувається розподіл хворих по дільницях, створюється статистична звітність, вона дає можливість адміністрації оперативно контролювати якість лікування хворих. У лікарні діє комп'ютерний реєстр, який є практично єдиним в Україні щодо контролю за раціональним використанням пільгових рецептів.
З січня місяця 2010 року в Інтернеті почав працювати сайт 4-ї міської клінічної лікарні - адреса (www.clinik4.com.ua), який створено в першу чергу для інформування полтавців про роботу лікарні. Надалі планується створення локальних комп'ютерних мереж в інших лікувальних закладах та об'єднання їх у єдину міську мережу.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації