Вхід | Реєстрація

У 2016 році в Полтавській області планують оздоровити понад 37 тисяч дітей

У 2016 році в Полтавській області планують оздоровити понад 37 тисяч дітей

З них 75% — це діти, які потребують особливої соціальної підтримки

Наступний рік стане роком соціального бюджету на Полтавщині. Про це голова Полтавської ОДА Валерій Головко заявив сьогодні під час щотижневої апаратної наради. Йдеться про те, що головний акцент обласна влада зробить на програми соціальної підтримки, починаючи від учасників АТО та їх родин — і закінчуючи літнім відпочинком та оздоровленням полтавських дітлахів. Відповідне завдання було поставлене і перед керівниками профільних управлінь та департаментів ОДА та головами райдержадміністрацій.

Зокрема, що стосується оздоровлення дітей влітку 2016 року, то влада на місцях наступного року має максимально зняти фінансове навантаження із бюджету тих родин, які прагнуть відправити на відпочинок своїх чад. Нагадаємо, що цього року у освітянські  заміські табори відпочинку путівки коштували від 2950 гривень до 3600 гривень. Валерій Головко нагадав, що, згідно з результатами моніторингу, полтавські родини у змозі викласти за путівку 600—700 гривень. Решту коштів потрібно відшкодовувати за рахунок місцевих бюджетів — обласного, районних, міських, сільських та селищних, а також за рахунок позабюджетного фінансування.

— На наступний рік заплановано оздоровити не менше 37 700 дітей у таборах відпочинку, — прокоментувала заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталія Шкоденко. —  З них 75%  — це діти, які потребують особливої соціальної підтримки. Тому на місцях важливо вивчити потреби таких родин і за результатами моніторингу запланувати наступну оздоровчу компанію, зокрема, і закупівлю путівок  у оздоровчі заклади. Для цього слід забезпечити тісну співпрацю органів місцевої влади, керівництва оздоровчих таборів, підприємств усіх форм власності, профспілок. І залучати сільські та селищні ради. Такі кроки дозволять збільшити фінансування з різних бюджетів і залучити кошти підприємств та установ різних форм власності для оздоровлення дітей їхніх співробітників.

Зменшити вартість путівок реально і завдяки підтримці влади на місцях. Йдеться про отримання літніми оздоровчими закладами пільг — за землекористування, оплату комунальних послуг, при закупівлі продуктів харчування для дітей, сплаті місцевих податків та зборів.

— Наше завдання на наступний рік — максимально відправити дітей на відпочинок, не залежно від статусу родини, — наголосив Валерій Головко. — Ми виходимо із можливостей сімейного бюджету. Якщо перейдемо межу цих можливостей, то кількість оздоровлених дітей буде ще менша, ніж у минулому році. Друге — щоб за зменшенням вартості путівки, оздоровлення  не втратило на якості. Ну і кількість послуг слід розширити, щоб діти не лише знаходилися на закритій території табору, а під час екскурсій відвідували різні куточки області. Полтавщина має достатньо туристичних можливостей, щоб ми зацікавили батьків, аби ті відправляли своїх дітей на відпочинок. У області є приклади таких цікавих і популярних закладів, де навіть з’являються черги дітей, які прагнуть там відпочити.


Автор: Прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2015, 18:17 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації