Вхід | Реєстрація

Кабмін заборонив перевозити дорогами вантажі понад 40 тонн

Кабмін заборонив перевозити дорогами вантажі понад 40 тонн

Кабмін заборонив перевозити дорогами вантажі понад 40 тонн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Опублікована Постанова Кабінету Міністрів України №869 від 21 жовтня 2015 року про заборону руху для транспортних засобів фактичною масою понад 40 тонн, або більше 11 тонн на вісь (для контейнеровозів – понад 46 т) на автомобільних дорогах загального користування при перевезенні подільних вантажів. Постановою також вводиться обмеження на рух автомобільними дорогами загального користування місцевого значення для вантажівок фактичною масою понад 24 тонни (або більше 7 тонн на вісь).

Найближчим часом Укравтодор та Служби автомобільних доріг в усіх областях України оприлюднять інформацію про нові обмеження на офіційних сайтах відомств та встановлять відповідні дорожні знаки.

Введення нових вагових норм дозволить уповільнити катастрофічні темпи руйнації автомобільних доріг України, чим зекономить державі мільярди гривень на їх подальше відновлення. За розрахунками експертів рух транспортних засобів вагою понад 40 тонн призводить до зменшення міжремонтних термінів з 12 – 18 років до 6 – 10 років. Окрім цього, відбувається скорочення строків служби мостових споруд з розрахункових 100 років до 30-40 років. Це все веде до додаткових фінансових витрат, яких можна уникнути.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2015, 09:47 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації