Вхід | Реєстрація

Рятувальники роз’яснили громадянам правила пожежної безпеки

Рятувальники роз’яснили громадянам правила пожежної безпеки

Співробітники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області проводять комплекс заходів, спрямованих на попередження виникнення надзвичайних подій та загибелі людей. Під час профілактичних рейдів рятувальники роз’яснюють громадянам правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, нагадують про небезпеки нехтування ними.


Так, 3 листопада фахівці Служби порятунку «101» провели рейди по житловому сектору міст Полтава, Кобеляки та Карлівка. Рятувальники нагадали громадянам елементарні правила пожежної безпеки у побуті, надали рекомендації як убезпечити оселю, розповіли про причини виникнення пожеж та основні вимоги пожежної безпеки.

Щоб люди не забували про життєво важливі правила та дотримувалися їх, співробітники Служби порятунку «101» вручали тематичні листівки та пам’ятки.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій нагадує, що у разі виникнення пожежі, необхідно негайно повідомити про це оперативно-рятувальну службу за телефоном 101, при цьому чітко назвати адресу, поверх, номер квартири та своє прізвище, сповістити, що саме горить. Також, потрібно негайно евакуювати з приміщення дітей, немічних людей та людей похилого віку, пересуватися слід швидко, оскільки кисню більше біля підлоги, до виходу краще повзти, закриваючи обличчя вологою тканиною. Гасити полум'я слід первинними засобами пожежогасіння: водою, піском, товстою зволоженою тканиною (ковдрою, килимом), вогнегасником. Також, необхідно вимкнути електрику, щоб уникнути ураження електрострумом. Не відчиняйте вікна, щоб не живити пожежу притокою кисню!

 


Автор: ГУ ДСНС України у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2015, 10:14 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації