Вхід | Реєстрація

«На обліку в терцентрі — 3915 осіб»

«На обліку в терцентрі — 3915 осіб»

Минулий четвер на раді ветеранів обговорювали роботу територіального центру та послуги, які надає ця станова.

Директор закладу Валентина Кинько пояснила, що працівники здійснюють соціальне обслуговування та надання соцпослуг громадянам похилого віку, інвалідам, хворим (із числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності) та іншим громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують соціального обслуговування.

— На обліку в Кобеляцькому терцентрі перебувають 3915 осіб, — говорить Валентина Михайлівна. — 1555 із них — жителі Кобеляк. В установі функціонують чотири структурні підрозділи, які надають увесь спектр послуг.

Працівники відділення соціальної допомоги вдома працюють із громадянами, які не здатні до самообслуговування у зв’язку із частковою втратою рухової активності. У місті з початку цього року обслужені 146 осіб. Обслуговування здійснюють 10 соціальних робітників, за кожним із них закріплено по 13-14 підопічних.

— Робота відділення соціально-медичних послуг спрямована на відновлення порушених чи частково втрачених функцій організму людини, задля повернення її до активного повноцінного життя, — продовжує директор терцентру. — Соціальне обслуговування громадян похилого віку та інвалідів проводиться безкоштовно, незалежно від їх сімейного та майнового стану. Відвідувачі терцентру, які проживають у Кобеляках, за необхідності отримують фізіотерапевтичні процедури: електрофорез, магнітотерапію, лазеротерапію, інгаляції, імітатор соляної шахти, ампліпульстерапію, процедури з використанням апарату для приготування синглентно-кисневої суміші «МІТ-С», спелеотерапію. Двічі на тиждень проводяться заняття університету 3‑го віку «Абетка здоров’я». Усього у відділенні нараховується 714 відвідувачів.

Зі слів Валентини Кинько, працівники відділення соціально-побутової адаптації створюються умови для повноцінного спілкування людей похилого віку й інвалідів. Відвідувачі навчаються комп’ютерним азам, користуються Інтернетом. До різних свят проводяться тематичні вечори, виставки, концерти за участю самодіяльних артистів. Щомісячно проходять засідання клубу «Слово поета». Для інвалідів з дитинства проводяться заняття у «Школі майстерності умілі ручки». Дуже популярними є заняття з пілатесу (танцювально-рухової терапії).

На останок Валентина Михайлівна зупинилась на роботі відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги:

— Воно надає соціально-економічні послуги (безкоштовно) у вигляді продуктових пакетів, хоча надходження на благодійний рахунок є дуже малими, соціально-побутові послуги перукаря, взуттєвика з дрібного ремонту взуття, швеї з дрібного ремонту одягу, транспортні послуги «соціального таксі» за низькими цінами. Також надаються послуги з прання білизни, проводиться забезпечення технічними засобами реабілітації як на безоплатній основі, так і за плату. З початку року ними встигли скористатись 1265 осіб.

Працівниками відділення проводиться значна робота і залучення благодійників із метою надання натуральної допомоги вразливим верствам населення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 листопада 2015, 11:42 | Кобеляки | Суспільство


1. Самотерапевт / 9 листопада 2015, 10:36
13.Овсієнко
«От якби був баланс між цінами , зарплатами , пенсіями »

Балансу небуде доти доки держава житиме по принципу, від кожного по можливості кожному по потребі. Я знаю десятки пенсіонерів, які за своє життя працювали місяць або кілька років . Їх пенсія не відрізняється або майже не відрізняється від пенсії тих, хто промантулив десятиліттями. Принцип зрівнялівки б’є по бажанню сумлінно трудитися. А додай пенсії у десятки тисяч тих хто протирав штани у чиновницьких кабінетах. Ось і матимеш мізерні пенсії основної маси люду.
Про зарплати. У бюджеті сидить сила силенна працівників. Знову ж хоч сумнінному хоч ні платять одинаково. Стимулу викладатися немає От і виникає репетиторство у вчителів, плата за укол у медиків, віддача здачі з покупок у соцпрацівника.... Капіталіст взагалі налаштований вижати максимум у найманого працівника. Спитай що одержують продавці у своїх хазяїв магазинів, от вони і обважують ближнього щоб заробити собі на хліб з маслом.
Головне в тому: ми живемо в нових економічних умовах а система залишилася та що була 20-30 років тому.
2. Самопсихіатр / 9 листопада 2015, 13:48
11.Самотерапевт
«Чому сам придумав? Весь світ живе за принципами раціоналізму та самоокупносиі. Зніміть рожеві окуляри.»

Окуляри я давно зняв, чого і вам бажаю. Крім того раджу викинути на смітник ТВ. Цитата з вашого коменту виглядає так: «Хай одинокі старенькі наймають для себе обслуговуючих осіб за рахунок дарування їм в спадщину своїх квартир або будинків.» Отже я, пишучи, мав на увазі дарування квартир і будинків.
А ви мені відразу про «весь світ», «раціоналізм» і «самоокупність». Тут треба спочатку визначитися з термінами. Що таке «весь світ»? Що таке «раціоналізм»? І що таке «самоокупність»? Часом не «самоокупили» ті бабусі тяжкою працєю свою старість, що ви в них пропонуєте забрати останнє? Часом не користуєтесь ви й досі результатами їх праці, ще й маючи з цього прибуток? Спеціально заглянув у словник (український), бо «БСЭ» свідомі не визнають. Виявляється: Раціоналізм (від лат. ratio — розум) — філософська точка зору, яка наголошує першість і компетентність розуму (логічного ходу міркування)… Виходить, що термін цей означає лише філософську точку зору. Точка зору, це лише точка зору. Колись була точка зору, що земля плоска і із цієї точки зору будувалися різні, типу наукові, розсуждєнія.
3. Самотерапевт / 18 січня 2016, 08:57
Ішов на роботу і спостерігав як деякі бабусі старенькі чистили від снігу тротуари біля своїх будинуів. Питання до соцдопомоги де ваша армія працівників, які ( далі цитата із виступу доповідіча) здійснюють соціальне обслуговування та надання соцпослуг громадянам похилого віку, інвалідам, хворим (із числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності) та іншим громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують соціального обслуговування.
Наш начальник вже зараз розпорядився іти відкидати сніг біля установи та відгрібати навколишні тротуари.
4. рабинович / 18 січня 2016, 11:36
сейчас пообедаю и пойду бабушке соседке снег откидывать от калитки,всем хорошего дня
5. професор / 18 січня 2016, 12:54
Як не дивно - я теж схиляюсь до припинення надання соціальних послуг у нинішньому вигляді. Принаймні - видозмінив би дещо, лишив би виключно соц працівників - без приміщення. Звітна документація - лише про надані послуги - і лише з доставки товарів першої необхідності. З розрахунку - 1 ставка на 12 осіб (20 осіб, якщо між найвіддаленішими обслуговуючими менше 1,5 км). Все. Також скоротив би койкомісця в районних лікарнях зі ставками, при цьому збільшив би кількість машин і бригад ШД. Перестав би фінансувати школи, де менше 90 учнів, і до найближчої школи - до 10 км. Шкільні автобуси дешевше. На 1 район така ініціатива скоротила б видатки на мільйони гривень. Але... знайдуться ж ображені - ті ж вчителі, м/сестри, соц працівники, які будуть опиратись до останнього разом зі своїм керівництвом...
6. Дід Панас / 18 січня 2016, 14:12
25.професор
«Як не дивно - я теж схиляюсь до припинення надання соціальних послуг у нинішньому вигляді.»

Прохвесоре! Як ти не поймеш, що в країні епідемія шизофренії, людей загнали в хворобливий стан і роблять з ними що захочуть пропонуючи їм хибні варіанти для вибору і тоді в тому числі і прохфесори гадають на кофейній гущі вибираючи один із невірних варіантів. Ну, як це пояснити? Х. зна як. Ну може ось на прикладі медичного анекдоту дійде. «Корреспондент спрашивает директора дурдома, какой тест является критерием для выписки.
- Мы наливаем полную ванну воды, кладем рядом чайную ложечку и большую кружку, и предлагаем освободить ванну от воды.
Корреспондент улыбается и говорит:
- Ну любой нормальный человек возьмет кружку.
- Нет, - говорит директор, - нормальный человек вынет пробку»
7. професор / 18 січня 2016, 15:50
Хибний стан - це все, що робилось в Україні останні 25 років! Білоруський приклад (звісно ж знов): особи, які позбавляються батьківських прав внаслідок зловживааня спиртним - виплачують плату за утримання дітей державою (в середньому 1,5-2 тис. в гривнях на дитину на місяць). У разі невиконання зобов’язань - позбавлення волі (і відрахування з доходу вже у тюрмі)... Ви таку "пробку" в Україні уявляєте? Так само і будь які виплати на дитину такі не отримають до вирішення проблем з алкоголем... В нас же алкаші на дітях бізнес роблять - народжують - і дитячі гроші пропивають, потім знов народжують... В соц службах теж у нас законодавство схоже - але підхід різний.. Тут на район 100 (!!!!) соупрацівників, директор і бухгалтер... І лише бухгалтер сидить в кабінеті, а директор мотається як ошелешений - бо десь недодивиться - посадять.. До того ж - відповідальність (реальну) тут спочатку несуть чиновники, а вже потім (і меншу) - виконавці... Є різниця? І ніхто тут не буде утримувати школу в 50 школярів - самі ж білоруси і з’їдять - і так грошей в державі не вистачає, а ви тут марнотратством займаєтесь!, скажуть вони (причому - існували непоодинокі факти, коли за це виступали в першу чергу ті, діти яких потім їздили в сусіднє село - бо преференції від цього /безоплатне харчування і оздоровлення, звісно - проїзд/ перевищувало незручності....Якось так.
8. Василь / 18 січня 2016, 16:41
5.ооо
«Це так звані "ходячі", яким дома нудно, а немічні сидять і ждуть вдома, коли до них прийдуть і принесуть продукти, ліки та виконають домашню роботу.Так о»

Певний час назад , сымейним лыкарем я був направлений в цей центр для проходження фізіотерапевтичних процедур.Насилу дошкандибав до цього центру , предявив направлення , але виявилось , що цього мало.Мені запропонували принести паспорт , довідку про склад сімї , ідентифікаційний код і ще якусь там біліберду.Шкандибати по інстанціях , в міську раду і др організації за довідками я не захотів , тому проходжу процедури дома тільки от закрадається думка , кому потрібна така бюрократія.
9. Дід Панас / 18 січня 2016, 18:02
Миздобули повчіться у японців, а то все гейропа та гейропаПосилання на bigpicture.ru
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації