Вхід | Реєстрація

Мiнагрополiтики констатує вiдсутнiсть сходiв на 41% площ озимих

Мiнагрополiтики констатує вiдсутнiсть сходiв на 41% площ озимих

Мiнiстерство аграрної полiтики й продовольства констатує вiдсутнiсть сходiв на 2,7 млн га, або 41% всiх площ, засiяних озимими пiд урожай 2016 року, –  сказано в повiдомленнi мiнiстерства.

Зазначається, що найбiльше таких площ у Миколаївськiй, Запорiзькiй, Днiпропетровськiй, Херсонськiй, Харкiвськiй областях.

На Полтавщині не отримані сходи озимого рапсу.

Сходи озимих зернових отримано на площi 3,8 млн га (59% всiх посiяних площ).

З них посiви на площi 2,6 млн га, або 69% перебувають у гарному й задовiльному станi, у слабкому й розрiдженому – на 1,1 млн га (31%).

Крiм того, з отриманих сходiв озимого рапсу на площi 524 тис. га (або 83% вiд посiяних) 350 тис. га (67%) перебувають у гарному й задовiльному станi, на 173 тис. га (33%) – у слабкому й розрiдженому, на 1,1 тис. га сходи загинули.

За пiдрахунками мiнiстерства, майже на 17% посiвiв (110 тис. га) сходи озимого рапсу не отриманi, найбiльше таких площ у Днiпропетровськiй, Миколаiвськiй i Полтавськiй областях.

Сiльськогосподарськi пiдприемства станом на 6 листопада засiяли 6,5 млн га озимими зерновими, або 88% вiд прогнозу.

Озима пшениця й тритикале посiянi на площi 5,5 млн га (89% вiд прогнозу), жито – на 143 тис. га (91%), озимий ячмiнь – на 819 тис. га (78%), озимий рапс посiяний на площi 628 тис. га, або 76% вiд прогнозу.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 листопада 2015, 09:19 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації