Вхід | Реєстрація

Активісти Полтавщини готують соціальні проекти для своїх громад

Активісти Полтавщини готують соціальні проекти для своїх громад

Курси української мови в східних регіонах країни, психологічна допомога бійцям АТО,  забезпечення містечок сміттєвими контейнерами – ці та багато інших соціальних ініціатив вже незабаром реалізовуватимуть активісти Центральної  України.

7-8 листопада у Києві відбувся навчальний семінар для активістів Центральної України. Учасники семінару – мешканці малих населених пунктів Вінницької, Черкаської, Кіровоградської та Полтавської областей. Серед них – представники громадських організацій, волонтери, студенти, журналісти.  Семінар відбувся в рамках проекту «Енергія Євромайдану – в малі громади. Центр», що реалізовується ГО «Центр Громадянських Ініціатив» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Під час дводенного семінару активісти почули багато цікавого та корисного щодо втілення соціальних ініціатив. Зокрема, учасники взяли участь у чотирьох тренінгах і дізналися про створення та особливості роботи громадської організації, популяризацію соціальних ініціатив серед мешканців, залучення прихильників та співпрацю зі ЗМІ, підготовку та реалізацію проектів, а також пошук коштів для здійснення соціальних ініціатив. Тренери Віталій Загайний, Сашко Кульчицький, Михайло Дідух та Олександр Ярема, розповідаючи про важливі інструменти створення та реалізації проектів, робили акцент на особливостях малих міст та сіл.

«Подібного роду навчання є надзвичайно важливі, оскільки дають можливість охопити дуже цікаву аудиторію, а саме мешканців невеликих населених пунктів. В нас все ще зберігається усталене уявлення, що політика здійснюється десь в центрі, а на місцях нічого не відбувається. В той же час, зміни які відбуваються в Україні, зокрема процеси децентралізації дають нові виклики для мешканців таких громад. Адже саме на цьому рівні необхідно навчитись визначати пріоритети соціально-економічного розвитку, планувати бюджети, розробляти й реалізовувати проекти. Сподіваюсь, що цей проект дасть відповіді на більшість з цих питань», - розповів тренер  Олександр Ярема.

Учасники програми задавали запитання, уточнювали деталі, висловлювали свої думки. Також активісти презентували свої ідеї, з якими працюватимуть під час проекту.

Серед представлених ідей: створення платформи для висвітлення успішних креативних бізнес-ідей та поширення їх в регіонах країни, створення молодіжного центру, проведення еко-акцій щодо прибирання лісів та водоймищ, здійснення соціальної реабілітації людей з обмеженими можливостями та багато інших.

Серед учасників проекту є й полтавчани. До прикладу, Роман Яременко з с. Погреби Глобинського району презентував надзвичайно цікавий проект: просвітницькі заходи щодо роботи органів місцевого самоврядування.

«Я вважаю, що в малих громадах потрібно проводити  просвітницькі заходи про те, що таке сільська рада, міська чи районна рада і для чого вони потрібні. Коля люди знатимуть це, потім легше буде контролювати владу», - розповів учасник навчального семінару Роман Яременко.

Разом з менторами активісти допрацюють та  удосконалять свої ініціативи. В кінці листопада-на початку грудня ментори здійснять візити до учасників проекту. Підсумком проекту стане конференція, де учасники зможуть представити власні здобутки та поділитися досвідом.

Усю інформацію про події проекту можна дізнатися на сайті ГО «ЦеГрІн» http://cehrin.org.ua/.

 

Довідка

Мета проекту «Енергія Євромайдану в малі громади Центральної України», що здійснюється ГО «Центр Громадянських Ініціатив» за підтримки  Міжнародного фонду «Відродження», – передати професійні знання та навики для втілення змін у громадах активістам із населених пунктів Центральної України та з допомогою експертів підготувати мікро-проекти для реалізації у цих місцевостях.

Контактні особи:
Оксана Вихівська, комунікаційний менеджер: +380988421479, [email protected]
Богдан Коваль, асистент керівника проекту: +380674548188, +380990042635, [email protected]


Автор: ГО «ЦеГрІн»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2015, 15:21 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації