Вхід | Реєстрація

Суд визнав незаконною постанову НКРЕКУ про підвищення цін на газ для населення

Суд визнав незаконною постанову НКРЕКУ про підвищення цін на газ для населення

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною постанову Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики №583 від 3 березня 2015 року про встановлення нових роздрібних цін на газ для населення.

Про це йдеться в рішенні суду від 3 листопада, розміщеному в Єдиному держреєстрі.

"Зобов'язати НКРЕКУ здійснити невідкладну (від дня набуття чинності цієї постанови) публікацію результативної частини цього судового рішення у виданні, в якому було офіційно оприлюднено оскаржуване рішення", - йдеться в рішенні суду.

Згідно з висновками суду, закон не передбачає посаду виконувача обов'язків голови НКРЕКУ, в якій значився Дмитро Вовк на момент підписання постанови №583.

На думку суду, у нього не було необхідних повноважень, а керувати комісією мав старий голова до призначення повноцінного нового.

Як повідомлялося, голова Чугуївської правозахисної групи (Харківська обл.) Роман Лихачов звернувся в Окружний адміністративний суд Києва з позовом до Нацкомісії з врегулювання енергетики та комунальних послуг, в якому вимагає скасувати підвищення тарифів на газ для населення.

3 березня Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила мінімальний тариф для населення на газ, що використовується для опалення, в 3,3 разу (на 1791 гривень за 1 тисячу кубометрів) - до 3600 грн за 1 тисячу кубометрів. Така ціна діятиме на об'єм до 200 кубометрів на місяць і тільки в опалювальний сезон (з 1 жовтня до 30 квітня).

Об’єм понад 200 кубометрів на місяць, а також не спожитий в опалювальний сезон, газ оплачуватиметься за ціною 7188 грн за 1 тисячу кубометрів.

Ціна газу, який використовує населення для приготування їжі та підігріву води, зросте з 1182 грн за тисячу кубометрів до 7188 грн за 1 тисячу кубометрів.

За відсутності лічильників населення платитиме за газ єдину ціну 7188 грн за 1 тисячу кубометрів.

У середньому ціна на газ для населення підвищилася на 285%, що відповідає положенням меморандуму між Кабінетом Міністрів України з Міжнародним валютним фондом.


Автор: «Інтерфакс-Україна»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2015, 12:43 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації