Вхід | Реєстрація

Укрзалізниця увійшла в топ-10 рейтингу прозорості українських державних компаній

Укрзалізниця увійшла в топ-10 рейтингу прозорості українських державних компаній

Укрзалізниця посіла восьме місце в рейтингу прозорості українських державних компаній. Дослідження з визначення індексу прозорості провели експерти Центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності». За спеціальною методологією вони проаналізували сайти 100 найбільших державних компаній України.

Укрзалізниця демонструє високі темпи зростання прозорості. Так, за оновленим рейтингом Центру вона піднялася з 27 на 8 позицію з-поміж 100 державних компаній України, набравши 41 бал зі 100 можливих. Це відповідає середньоєвропейському показнику рівня корпоративної соціальної відповідальності, який знаходиться на рівні 45 балів. Така тенденція свідчить про наявність позитивних змін у політиці Укрзалізниці в сфері спілкування з громадськістю.

У ході оцінювання сайтів державних компаній враховувалися три компоненти: зміст, стратегія та звітність, навігація. Так, до параметру «зміст» належить наявність на сайті компанії повної інформації з основних аспектів соціальної відповідальності: питань корпоративного управління, трудових відносин, дотримання прав людини, екологічної політики, чесних операційних практик, відносин зі стейкхолдерами тощо. Компонент «стратегія та звітність» враховує оприлюднення на сайті компанії бізнес-стратегії та стратегії з корпоративної соціальної відповідальності, різні типи звітності, а «навігація» – зручність доступу до будь-якої інформації про соціальну відповідальність компанії.

 

Довідково

Дослідження індексу прозорості державних компаній у 2015 році проводилося Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» на замовлення Міністерства економічного розвитку і торгівлі України в рамках проекту «Соціальна відповідальність державних органів влади». Проект реалізується за підтримки посольства Нідерландів в Україні.


Автор: Прес-служба «Укрзалізниці»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2015, 12:40 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації