Вхід | Реєстрація

Муженко розповів, коли чекати наступної хвилі демобілізації

Муженко розповів, коли чекати наступної хвилі демобілізації

Голова Генштабу ЗСУ Віктор Муженко вважає, що демобілізація четвертої хвилі призваних на службу в антитерористичній операції українських військовослужбовців може бути оголошена навесні 2016 року.

Як він заявив в інтерв’ю «5 каналу», це можливо у випадку збереження стабільної ситуації в Донбасі.

«31 грудня завершується термін виконання Мінських домовленостей, і коли ми будемо розуміти, яка ситуація буде складатися після цієї дати, можна буде говорити про конкретні терміни мобілізації та демобілізації. А взагалі, якщо це буде проходити в плановому порядку, то демобілізацію ми приблизно розраховуємо на березень-квітень наступного року», – зазначив Муженко.

Він також наголосив, що можливість наступної хвилі мобілізації також залежить від ситуації на сході країни.

«Так що, якщо буде сьома хвиля, то вона буде меншою за своєю чисельністю – кількість особового складу не так впливає на зменшення або збільшення потенціалів військових частин», – додав голова Генштабу.

За шість черг мобілізації, проведені в Україні, на військову службу прийшли 210 тисяч українців. З них, за словами президента України Петра Порошенка, 90% вже отримали посвідчення учасників бойових дій. Окрім того, президент заявляє, що необхідно законодавчо закріпити право на робоче місце для демобілізованих.

 

12 листопада Верховна Рада України внесла зміни до статті 119 Кодексу законів про працю України щодо гарантій збереження робочих місць працівників фермерських господарствах, призваних на військову службу під час мобілізації в особливий період.


Автор: «Громадське.TV»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2015, 11:09 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації