Вхід | Реєстрація

Обласну програму оздоровлення демобілізованих бійців продовжать і на 2016 рік

Нинішнього року Полтавщина стала першою і єдиною областю в Україні, яка запровадила власну програму оздоровлення демобілізованих учасників АТО та їхніх родин. На ці цілі було виділено понад 7,5 мільйонів гривень. Як повідомила директор Департаменту праці та соціального захисту населення Людмила Корнієнко, левова частка цих коштів — понад 6 мільйонів гривень — це кошти обласного бюджету.

Окрім того, до фінансування відпочинку своїх земляків активно долучилася і місцева влада: з районних, міських, сільських та селищних бюджетів було виділено 1 мільйон 478 тисяч гривень. Найбільше залучено коштів місцевих бюджетів у Пирятинському, Шишацькому та Чутівському районах.

— Станом на 1 грудня було оздоровлено 1680 демобілізованих учасників бойових дій та членів їхніх родин, — розповіла Людмила Корнієнко. — Це 84 відсотки бійців, які виявили бажання відпочити у курортних та санаторних закладах області. До 1 січня ми плануємо стовідсотково оздоровити учасників АТО, які повернулися додому під час першої, другої та третьої хвилі демобілізації.

Нині обласна влада готується зустрічати та відправляти на відпочинок хлопців, які демобілізуються під час четвертої хвилі. За даними обласного військкомату, йдеться про 2 тисячі бійців, які повернуться додому в лютому наступного року. Тож ОДА сподівається на тісну співпрацю з обласною радою. Йдеться про виділення коштів з обласного бюджету на відпочинок демобілізованих полтавців разом із родинами. Бо як слушно зауважив керівник Центру допомоги учасникам АТО, теж колишній учасник антитерористичної операції Валерій Довженко, для бійця, який рік провів далеко від родини, відпочинок із дружиною та дітьми є надзвичайно важливим. Це перший крок на шляху повернення до мирного життя.

А от наступним кроком у процесі реабілітації демобілізованих бійців є санаторно-курортне лікування у рамках державної програми і за державний кошт. Нинішнього року для оздоровлення за цією програмою на область виділили 134 путівки. Щоправда, у самих учасників бойових дій виникли нарікання на роботу двох санаторіїв (це не полтавські заклади), які були відібрані на державному рівні. Тому полтавці мають намір направити листа за підписом голови ОДА на ім’я голови Державної служби у справах ветеранів, аби до відбору лікувальних закладів, які надають послуги з оздоровлення бійців АТО, ставилися більш ретельно.

Окрім того, Валерій Головко запропонував звернутися до центральних органів влади з пропозицією замінити путівки на оздоровлення адресною фінансовою допомогою учасникам АТО.

— На жаль, є прикрі випадки, коли виділяються путівки, приїздить учасник АТО — і, на жаль, не отримує тієї допомоги, якої потребує. До речі, коли Президент вручав квартири родинам загиблих бійців, він наголошував, що не квартирами потрібно забезпечувати, а коштами. Щоб родина сама обирала, де саме вона хоче придбати житло — на первинному чи на вторинному ринку. Те ж стосується і оздоровлення: сам учасник АТО, отримавши кошти, повинен вибирати, на якому курорті хоче відпочити, яка якість послуг його влаштовує. Власне, так, як ми це робили в області, коли бійці самі обирали санаторій, де вони хотіли відпочити з родиною. Якщо необхідно, то винесемо це питання і на сесію обласної ради, щоб це було звернення депутатського корпусу, — прокоментував Валерій Анатолійович.


Автор: Надія Діденко, прес-секретар голови Полтавської облдержадміністрації


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 грудня 2015, 13:50 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації