Вхід | Реєстрація

В Гадячі до Дня прав людини відкрили виставку про життя переселенців

В Гадячі до Дня прав людини відкрили виставку про життя  переселенців

09 грудня 2015 року в приміщенні Гадяцької центральної районної бібліотеки ім. Лесі Українки, напередодні Міжнародного дня прав людини відкрилась виставка «Підтримка. Порозуміння. Людяність.», яку присвятили українцям, котрі через події на Сході були вимушені змінити місце проживання.  Захід організувала Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» у рамках проекту «Підтримка активності новоствореної ініціативної групи внутрішньо переміщених осіб та сприяння їх суспільній інтеграції і діалогу  в місцевій громаді» .

«Метою цієї виставки є змінити досить упереджене ставлення  до переселенців, спробували передати у фото побут переселенців, їх проблеми і переживання.», - говорить один з організаторів виставки Олександр Чепур.   

Відома полтавська фотограф – Лілія Некрасова зафіксувала історії героїв у фото, що б показати їх цікаві особистості.  

Відкриття виставки відвідали студенти Гадяцького вищого професійного аграрного училища. Вони з зацікавленістю оглянули фотороботи та взяли участь у інтерактивній частині на тему толерантності.

Особливою експозицією виставки стали роботи Наталії Стеценко, якій через війну на сході довелося залишити рідний дім, роботу, друзів, родичів. «Цей проект дав мені віру в себе», – поділилася враженнями майстриня. Організувати виставку допомогла Гадяцька центральна районна бібліотека ім. Лесі Українки. Працівники бібліотеки творчо підійшли до заходу і продемонстрували частину робіт у сучасному форматі «фотосушки».

Організатори сподіваються, що такі проекти будуть сприяти подоланню стереотипів щодо переселенців та допоможуть їм швидше пристосуватися до нових умов життя.

Нагадаємо, що захід відбувся завдяки Проекту Фонду стабілізації конфлікту та безпеки Великої Британії  «Посилення участі громадянського суспільства у роботі Міністерства соціальної політики України та процесі національного примирення», який спільно впроваджується  КримSOS з Stabilization Support Services.


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 грудня 2015, 11:53 | Гадяч | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації