Вхід | Реєстрація

На Полтавщині активісти налагоджують діалог між переселенцями та місцевою владою

На Полтавщині активісти налагоджують діалог між переселенцями та місцевою владою

10 грудня 2015 року у Гадячі пройшло засідання круглого столу, на якому обговорювали проблематику переміщених осіб. Круглий стіл відбувся в рамках низки заходів, які організовують та проводять на Полтавщині активісти громадської організації «Твій Світ» за участі вимушених переселенців, представників місцевих громад і місцевої влади. Цього разу майданчиком для діалогу стала Гадяцька центральна районна бібліотека ім. Л. Українки.

«Тематикою круглого столу стало велике коло значущих питань: проблеми переміщених осіб в сфері працевлаштування та оренди житла та шляхи інтеграції переселенців до місцевих громад», - зазначив у ході зустрічі Олександр Чепур, один з організаторів заходу. 

Під час обміну думками відверту заінтересованість проявляли не тільки вимушені переселенці, а й представники місцевої громади.  Так, районна бібліотека разом з місцевими жителями активно допомагає вимушеним переселенцям у вирішенні їх проблем, надає інформаційну підтримку, вносить пропозиції разом з переселенцями щодо розвитку місцевої громади.

«Багато внутрішньо переміщених осіб проживають у Гадяцькому районі вже більше року, і деякі з них мають намір не повертатися додому та осісти на нових місцях», - зазначила представник ініціативної групи переселенців Наталія Панкова.

Тож, всі учасники дійшли висновку, шо все це потребує запровадження нових робочих місць, облаштування житла та задіяння інших заходів в соціальній галузі.

Результатом круглого столу також стало виявлення найбільш значущих питань і проблем та розробка планів спільних дій з урахуванням інтересів ВПО. Намічені механізми партнерства відтепер впровадять на практиці.

Зазначимо, що круглі столи були проведені в рамках проекту «Підтримка активності новоствореної ініціативної групи внутрішньо переміщених осіб та сприяння їх суспільній інтеграції і діалогу  в місцевій громаді»,  що реалізується Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ»  за підтримки Громадської ініціативи «КримSOS» та Фонду стабілізації конфлікту та безпеки Великої Британії «Stabilization Support Services».


Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 грудня 2015, 12:08 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації