Вхід | Реєстрація

Пиво – не молоко

В Україні ухвалили закон, який не дозволяє продавати неповнолітнім пиво й слабоалкогольні напої. А повнолітнім громадянам не можна розпивати алкоголь на дитячих майданчиках та у під’їздах житлових будинків. Місця для паління теж обмежили.
Верховна Рада України внесла зміни в документи щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв (з вмістом етилового спирту від 1,2 до 8,5% об’ємних одиниць). Забороняється продаж пива (окрім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-ти років.
У Кременчуцькому міськуправлінні міліції ще не отримали інформації щодо суворого «відпускного режиму» в магазинах.
— Припускаємо, що покарання буде таким, як і за продаж алкоголю неповнолітнім. Якщо встановлено даний факт, міліція складає протокол на продавця. Коли випадок повторюється вдруге, правоохоронні органи пишуть подання на позбавлення ліцензії власника магазину. Також застосовують адміністративні стягнення, – коментує прес-офіцер міськ­управління міліції Ганна Волювач.
За дотриманням закону буде слідкувати і відділ захисту прав споживачів. Фахівець відділу Любов Колісник зазначає, що відтепер продаж пива неповнолітнім є порушенням Правил торгівлі, які записані в Адміністративному кодексі. Порушення Правил загрожує штрафом від 17 до 170 грн.
Кременчужани, небайдужі до проблеми продажу пива й цигарок неповнолітнім, можуть звернутися до відділу захисту прав споживачів зі скаргами на конкретний магазин, і відділ проведе позапланову перевірку торговельного закладу.

Пляшкам і цигаркам тут не місце!
У зв’язку зі змінами у законодавчих актах заборонено споживання пива (окрім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв у закладах охорони здоров’я; у навчальних та освітньо-виховних закладах; у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення), на зупинках транспорту, у підземних переходах; у закладах культури; у закритих спортивних спорудах (окрім пива у пластиковій тарі); у ліфтах і таксофонах; на дитячих майданчиках; на спортивних майданчиках; у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ.
При цьому заборонено паління тютюнових виробів у ліфтах і таксофонах; у закладах охорони здоров’я; у навчальних та освітньо-виховних закладах; на дитячих майданчиках; на спортивних майданчиках; у під’їздах житлових будинків; у підземних переходах; у громадському транспорті (включаючи транспорт міжнародного сполучення).
За матеріалами www.unian.net


Максим, підприємець:
— Наразі багато молодих людей не можуть прожити дня без пива, вони навіть не підозрюють, що непомітно для себе стали пивними алкоголіками. Але я маю сумніви, що закону будуть дотримуватись, адже продавці втратять левову частку свого заробітку.

Ольга, студентка:
— Я вважаю, що заборона продажу пива неповно­літнім – правильне рішення, адже найбільше звичок з’являється саме в підлітковому віці. Всі ми чудово знаємо, як важко позбутися звички, особливо шкідливої.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2010, 15:20 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації